Sanne pakt aan!

Wordt Sanne, student specialist mode maatkleding, van ROC Mondriaan de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Sanne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Sanne is in de klas is heel sociaal en ze is altijd bereid om haar medestudenten te helpen, daar kan ze wel tijd voor vrijmaken want ze is zelf vaak al snel met haar opdrachten klaar. Voor ze naar Mondriaan kwam heeft ze eerst haar vwo diploma gehaald, maar ze had geen zin in de universiteit, met mode bezig zijn trok haar veel meer en daar heeft ze dan ook voor gekozen. Voor een uitdaging gaat ze niet uit de weg en ze is creatief en probleemoplossend genoeg om daarmee ook landelijk tot de kanshebbers te horen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Sanne maakt in haar vrije tijd Cosplay creaties. Als winnaar van de voorrondes heeft zij in juli 2017 Nederland vertegenwoordigd op de wedstrijd 'European Cosplay Gathering' in Parijs. Ze haalde een tweede plaats tijdens de Skills wedstrijden in Zwolle. Sanne heeft al internationale ervaring opgedaan en is naast mode ook erg geïnteresseerd in theater. Ze maakt prachtige kostuums en treedt daar ook zelf mee op. Ook op de televisie weet ze haar podium te pakken want ze is al een aantal keer te zien geweest via de lokale omroep.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het een eer en een uitdaging. Ik ben ook benieuwd naar wat komen gaat en zal me er 100% voor inzetten!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Momenteel denk ik nog aan twee opties. De ene is fulltime op een atelier werken. De andere is een eigen atelier beginnen in kostuum en pruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan theater maar ook aan cosplay, maatkleding en bruidsmode.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Sanne is een echte topper. Ze zet zich altijd voor 100% in en vindt het geen enkel probleem als er soms wat langer doorgewerkt moet worden. Het is geweldig om te zien hoe ze het naar haar zin heeft op haar stageplaats, helemaal in haar element.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Sanne is altijd heerlijk bezig, ze is heel gedreven, ze wil veel en ze heeft ontzettend veel energie. Aan alle projecten werkt ze graag mee, als er makkelijk werk is dan voelt ze zich daar niet te goed voor en moeilijke opdrachten pakt ze ook graag aan. Zo werkt ze ook mee aan de kostuums voor een horror-sprookje waarbij ze de boosaardige waternimfen aankleedt. We vinden het prettig dat ze nieuwsgierig is dat ze zich blijft ontwikkelen. Kritiek kan ze prima hebben en daar doet ze haar voordeel mee, dat is een groot pluspunt in deze branche. Volgend jaar kan ze haar vervolgstage uiteraard niet meer bij ons doen, maar we hadden haar toch eigenlijk graag wel weer teruggezien.

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den HaagLeerbedrijf: Het Nationaal Toneel
Adres:
Schouwburgstraat 8
2511 VA Den Haag
Telefoon:
088-3565356
E-mail: