Pascal pakt aan!

Wordt Pascal, student leidinggevende keuken, van Noorderpoort de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Pascal

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Pascal is op een ontspannen en aangename manier doelgericht bezig. Hij heeft zijn loopbaan als kok zorgvuldig uitgestippeld. via niveau 2 en 3 volgend schooljaar niveau 4. Onderweg pakt hij ook wat extraatjes mee. Uiteindelijke doel: Een eigen bedrijf met als concept eigentijdse gerechten met de nadruk op regionale lokale producten met bijzondere en gewaagde smaakprofielen

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Om bovenstaande te bereiken schuwt Pascal de uitdaging niet. Zo lukte het hem op eigen kracht een stageplaats in één van de meest luxueuze sterrenrestaurants te wereld te regelen: Noma in Kopenhagen. Heel bijzonder. Ook bezoekt hij in eigen tijd en op eigen kosten de grootste versmarkt in Parijs en struint hij leveranciers af op zoek naar nieuwe producten en ideeën. Heeft naast de opleiding ook nog de Ondernemersacademie met goed gevolg afgerond.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Pascal vindt het mooi dat ie wordt genomineerd, maar vooral om door de nominatie aan de wereld te kunnen laten zien hoe mooi het is je vak met passie te kunnen uitoefenen en dat MBO-ers daarin voor niemand onder hoeven te doen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Uiteindelijk z'n eigen zaak waarin de in de regio verbouwde en gekweekte producten een centrale plek op de menu kaart innemen. Hoogwaardige menu's op een exclusieve kaart.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Hij is heerlijk ambitieus en leergierig. Heeft z'n zaakjes goed op orde, loopt in zn vakantie vrijwillig en op eigen kosten stage om'zich kennis en vaardigheden zo snel mogelijk eigen te maken. Maakt filmpjes en foto's van door hem gemaakte gerechten en deelt die met mede studenten, kortom... hoe mooi kan het zijn.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Pascal is betrokken op school en in het werk. Kritisch opbouwend in z'n feedback en dat houdt ons op de zaak ook scherp. Bijzonder leergierig op een mooie manier en altijd bereid ideeën te delen met collega's en mede studenten

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM GroningenLeerbedrijf: Paviljoen Sterrebos
Adres:
Helperzoom 3B
Groningen