Nienke pakt aan!

Wordt Nienke, student eerste autotechnicus, van ROC de Leijgraaf de ambassadeur van het mbo?
Volg de razendspannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Nienke

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Nienke Bergsma mag zich een heuse Uitblinker noemen. Een titel die ze verdiend heeft, omdat ze letterlijk en figuurlijk haar mannetje staat. Als enige meisje volgt ze de opleiding Autotechniek aan De Leijgraaf in Veghel. Daarnaast beschikt ze over een onuitputbare doorzettingsvermogen. Als Nienke iets in haar hoofd heeft, dan gaat het ook gebeuren!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Nienke vindt dat zij niet persé een speciale prestatie heeft geleverd. Ze volgt gewoon haar hart. We vroegen haar of ze trots was op deze titel: “Jazeker. Het is een mooie titel. Maar ik vind eigenlijk niet dat ik er iets heel bijzonders voor heb gedaan. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en volg mijn hart.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik volg als enige meisje de opleiding Autotechniek. Ik heb niveau 2 pas afgerond als beste van de klas. Toen ik aan de opleiding begon dacht iedereen: zij redt het nooit. Dus wel! Ik heb laten zien dat je met doorzettingsvermogen ook als meisje je mannetje kunt staan. Al was dat soms best knokken; ik heb heel wat flauwe opmerkingen moeten incasseren, haha!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Ik ga nog twee jaar naar school om ook niveau 3 van deze opleiding af te ronden. Ik zou ook graag meer willen weten over de elektronica van een auto. Als ik genoeg kennis heb, hoop ik bij een leuk garagebedrijf terecht te komen met fijne collega’s en afwisselend werk.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ik ben echt ‘one of the guys’. Klanten kijken nog weleens vreemd op als ik ze help, maar zodra ik laat zien dat ik weet waar ik over praat, vinden ze me stoer en accepteren ze me.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Knijnenburg Autobedrijf B.V. is een gerenommeerd garagebedrijf. Inmiddels draai ik op de werkplaats volledig mee én ben ik genomineerd als Ambassadeur. Ze zijn super trots op me!

School: De Leijgraaf
Adres:
Postbus 420
5460 AK Veghel
Telefoon:
0880 17 00 00
Website:Leerbedrijf: Knijnenburg Autobedrijf B.V.
Adres:
Blaarpeelweg 12
5764 PP DE RIPS
Telefoon:
0493-599541