top 10

Neslihan pakt aan!

Wordt Neslihan, student pedagogisch werk/onderwijsassistent, van ROC Midden Nederland de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Neslihan

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Neslihan hebben wij leren kennen als een topstudente. Ze is serieus en werkt hard. Neslihan heeft haar zaakjes goed op orde en een goed overzicht over haar studie. Ze is betrokken bij het onderwijsprogramma, haar medestudenten, haar stagebedrijf èn haar docenten. Ze maakt graag een praatje en vraagt daarbij regelmatig hoe het met je gaat. Ze loopt stage in het voortgezet speciaal onderwijs. Een pittige doelgroep!
Ze is hierover heel enthousiast en probeert medestudenten
ook te enthousiasmeren. "Ze straalt als je met haar praat. Het is besmettelijk!"
Neslihan geeft ons vaak goede feedback en tips over hoe wij ons onderwijs kunnen verbeteren. Zij is de spreekbuis van de klas, haar medestudenten weten haar te vinden als er gecommuniceerd moet worden naar het onderwijsteam. Ze is gevoelig voor een goede sfeer in de klas en springt in als er conflicten zijn.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Afgelopen studiejaar heeft ze voor studenten en docenten een lezing gehouden over autisme. Via LinkedIn heeft ze contact gezocht met Birsen Basar, een van de leidende experts over autisme en samen met haar heeft Neslihan de lezing georganiseerd. Naast haar studie vind ze ook de tijd om actief te zijn voor de politieke jongerenorganisatie Oppositie. "Ik vind het superleuk om jongeren te betrekken bij de politiek en om ze de mogelijkheid te geven om mee te denken over onze maatschappij."

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik had echt niet verwacht dat ik door het Welzijn College Utrecht van ROC Midden Nederland gekozen zou worden als mbo-uitblinker. Laat staan dat ik op het Uitblinkersgala gekozen zou worden tot Student van het Jaar 2018. Het is heel tof dat ik mee mag doen met het traject voor de landelijke MBO- ambassadeur, een nieuwe uitdaging dus!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan het veranderen/verbeteren van het onderwijs in Nederland, Niet alleen als onderwijsassistent maar ook als leerkracht. Na mijn MBO opleiding wil ik doorstuderen op het HBO aan de Lerarenopleiding. Op het ogenblik loop ik stage op het voortgezet speciaal onderwijs en ik vind het geweldig dat ik een vertrouwensband kan opbouwen met mijn leerlingen. Deze vertrouwensband zorgt ervoor dat ik de leerlingen niet alleen kan helpen wat betreft hun onderwijsontwikkeling maar ook in hun persoonlijke leven.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Neslihan kwam begin schooljaar bij ons stage lopen. Weinig studenten maken de keus voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) omdat de doelgroep en de problematiek heftig en zeer pittig kan zijn. Dus het getuigt al van moed om bij ons te starten. Dit liet zij ook gedurende het hele schooljaar zien! Moed, doorzettingsvermogen en vooral oprechte interesse in deze leerlingen. Ook zocht ze zelf van alles op om maar zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van wat een beperking inhield en bevroeg ook mij en collega's op alle gebied.
En voor mij is Neslihan een betrouwbare, vrolijke stagiaire, vol energie en waarvan ik oprecht hoop haar ooit als collega te krijgen, zowel voor mijzelf als voor de leerlingen die zij begeleidt.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

STIP - VSO in Utrecht was blij verrast te horen van de nominatie en begrijpen de keus helemaal! Zij is een voorbeeld voor velen en dat straalt ze uit.
Vele medewerkers reageerden ook zeer enthousiast, iedereen waarmee zij heeft gewerkt of die haar kennen van het bijwonen van activiteiten of vergaderingen onderschrijven dit.
En we hopen dat door Neslihan en haar nominatie het vak Onderwijsassistent op het Voortgezet Speciaal Onderwijs een positieve bijdrage kan leveren . Want het is een prachtvak!!

School: ROC Midden Nederland
Adres:
Postbus 3065
3502 GB Utrecht
Website:Leerbedrijf: Stip VSO
Adres:
Europalaan 89
3526 KP Utrecht
Neslihan Celikel
Neslihan Celikel

Student van het Jaar 2018 ROC Midden Nederland