Mohammad pakt aan!

Wordt Mohammad, student mediaontwikkelaar & applicatiebeheer, van Arcus de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaalArcus Hero Verkiezing 2018


Interview met Mohammad

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Mo had de jury uit het bedrijfsleven, onderwijs en politiek geraakt door recht uit zijn hart zijn verhaal te vertellen. Zij zijn ervan overtuigd dat Mo het ver gaat schoppen met zijn visie en ambities. Ook was de jury onder de indruk van Mo's leergierigheid en doorzettingsvermogen. Hij is een voorbeeld voor medestudenten.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

"Ik ben zo trots op mijn zoon", vertelt Mo's vader. Terecht natuurlijk. Want het gezin Amouri kwam pas 2,5 jaar geleden vanuit Syriƫ naar Nederland en kijk waar Mo nu al staat. Hij ging heel snel door zijn inburgering- en taaltraject heen. Als voorbeeld voor zijn medestudenten zagen zijn docenten al snel meer in hem. Hij is hun steun en toeverlaat, helpt ze waar nodig en werkt momenteel ook voor Arcus Taal als vrijwilliger. Een echte uitblinker dus.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Mo is een bescheiden jongen. Maar toch was hij ervan overtuigd dat hij de Arcus Hero zou worden. "Ik heb een verhaal, een ambitie en dat heb ik overgebracht. Docenten hebben mij aangemeld omdat ik een verhaal te vertellen hebt, een verhaal dat mbo-ers kan inspireren.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

"Ik wil mbo heel graag op de kaart zetten. Ik wil medestudenten en Nederland vertellen dat je ambities waar moet maken, je kansen moet benutten en moet gaan voor je doel. Mbo is dat waard. Mijn volgende stap die ik nu ga maken is de mbo niveau opleiding Applicatie & Mediaontwikkelaar", vertelt de kersverse Arcus Hero. Hij is al aangenomen voor deze opleiding bij Arcus. Met zijn nieuwe opleiding gaat hij zijn passie en ambitie waar maken. Over een aantal jaren gaan we hem terug zien bij een van de grote ICT-jongens, Microsoft bijvoorbeeld. Hou hem in de gaten!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Mo heeft alles in huis wat een ambassadeur en uitblinker moet bezitten. Hij is er gekomen op wilskracht, met passie en een hele grote ambitie. Dat draagt hij ook uit en hiermee inspireert hij vele anderen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Hij werkt op dit moment als vrijwilliger bij Arcus Taal. Daar zijn ze ongelooflijk trots op wat Mo nu al heeft bereikt en ze hopen natuurlijk dat ditismbo dit ook gaat zien wat voor een talent achter die bescheiden jongen schuilt.

School: Vista college
Adres:
Postbus 207
6400 AE HeerlenLeerbedrijf: Vista college
Arcus Hero Verkiezing 2018
Arcus Hero Verkiezing 2018

Mo Amouri is uitgeroepen als Arcus Hero 2018.

Mo op het podium
Mo op het podium

Mo Amouri tijdens Arcus Heroes event 2018.

Mo de trotse Arcus Hero 2018
Mo de trotse Arcus Hero 2018

Mo Amouri is uitgeroepen als Arcus Hero 2018.Bekijk alle ambassadeurs 2018