Mike pakt aan!

Wordt Mike, student technicus engineering (smart technology), van mboRijnland de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Mike

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Mike is momenteel heel innovatief bezig met AR (Augmented Reality) bij het bedrijf Centric. Hij wil heel graag een oplossende technologische bijdrage leveren aan maatschappelijke problematiek. Mike heeft een woont in Barendrecht, maar volgt gewoon een opleiding in Gouda. Dit laat zijn ongekende inzet en motivatie zien! Op zijn stage begint hij nu ongeveer ook als eerste en gaat als laatste weer weg!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Mike wil heel graag oplossende technologische bijdrage leveren aan maatschappelijke problematiek. Zo heeft hij een geautomatiseerd huis (licht en verwarming ventilatie etc) voor een MS pati├źnt gemaakt. Ook maakte hij een een aantal gadgets om plastic te recyclen voor een project in Afrika. Of een water pijlbuis om de grondwaterhoogte te meten in Gouda.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Toen ik genomineerd werd als ambassadeur had ik nog geen idee wat me allemaal te wachten stond en welke nieuwe kansen er voor mij zouden ontstaan.
Nu ik dit een paar weken ben en ik inmiddels op verschillende events en bijeenkomsten ben geweest, zoals bijvoorbeeld deelname aan de brainstormsessie bij de klimaattop bij de SER (Sociaal Economische Raad) en mijn agenda voor de komende weken vol staat met soortgelijke events, vind ik het ontzettend leuk en voel ik mij enorm vereerd dat ik als ambassadeur voor mboRijnland ben uitgekozen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Op dit moment studeer ik nog en is het komende jaar vooral gericht om mijn functie als ambassadeur voor het MBO zo goed mogelijk te vervullen. Ik wil het MBO positief belichten en zelf veel nieuwe ervaring opdoen. Na mijn studie wil ik gaan wonen en werken in New York en hier nieuwe slimme innovaties bedenken/ontwikkelen die het leven van anderen beter en makkelijker maakt.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Vooral om zijn eigen inzet en het feit dat hij een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. De geniale oplossingen voor meerdere projecten en zijn motivatie om het mbo op de kaart te zetten. Tot slot de rustige manier waarop hij presenteert.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Centric vind het volstrekt logisch dat Mike genomineerd is voor Landelijk ambassadeur voor het mbo. Hij is in staat om vakmanschap te combineren met leergierigheid en nieuwsgierigheid, waardoor innovatie bijna een natuurlijk proces lijkt. Daarnaast weet hij zich prima te verwoorden, zowel in de onderzoeksfase van een project als in de uitvoering daarvan. Geef ons maar meer van deze studenten!

School: mboRijnland
Adres:
B├Ętaplein 18
2321 KS Leiden
Telefoon:
088 222 8250
Website:Leerbedrijf: Centric
Adres:
Antwerpseweg 8
2803 PB Gouda
Telefoon:
0182-648000