Michelle pakt aan!

Wordt Michelle, student logistiek teamleider, van ROC Kop van Noord-Holland de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaalMichelle Bruil is een grote inspiratiebron voor anderen.


Interview met Michelle

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Als je ziet wat Michelle neerzet op haar stagebedrijf Total E&P, dan heeft ze deze titel echt verdiend. Ze werkt in een mannenwereld, maar toch kan ze de mannen als jonge vrouw en moeder vertellen wat er moet gebeuren. In die rol als jonge vrouw en moeder weet ze zich een weg te banen tussen de bedrijven door en nog optimaal te presteren in de klas. Michelle neemt vaak het voortouw in situaties en brengt ook andere leerlingen op het idee om meer uit zichzelf te halen. Ze heeft het roer overgenomen over haar hele leven, ze is onze topper.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Michelle is een grote inspiratiebron voor anderen zonder dat ze dat doorheeft. Ze heeft anderen ertoe aangezet meer uit zichzelf te durven halen en helpt medestudenten altijd. Ze heeft ook als een van de weinigen al haar toetsen in 1 keer gehaald. Zij heeft zelfs zo goed gepresteerd op haar stage dat zij al een baan kreeg aangeboden in haar eerste stagejaar! Ze is een echte vakvrouw en iemand die je er altijd bij wil hebben.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Michelle noemt het een ‘hele eer’ dat zij Ambassadeur voor het ROC Kop van Noord-Holland mag zijn. “Toen ik het hoorde, kreeg ik er kippenvel van. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Het is pas later tot me doorgedrongen. Ik vind het superleuk dat ik genomineerd ben! Ik had dit namelijk niet verwacht. Ik hoor altijd van iedereen dat ik alles goed doe, maar ik doe ook maar gewoon mijn ding. De nominatie is voor mij zonneschijn, na een moeilijke periode." Ze heeft zin in de strijd: "Ik houd van uitdagingen.” Alleen de opnames voor YouTube worden wel spannend. “Ik houd eigenlijk niet zo van camera’s en opnames. M’n stem klinkt er altijd zo anders door. Dus dat is wel een overwinningspuntje.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

"Iemand zei tegen me dat ik deze opleiding niet zou redden: nou, ik ga bewijzen dat ik het wel kan. M’n laagste cijfer is een zes en voor de rest heb ik allemaal zevens. Voor m’n PVB kreeg ik laatst zelfs een 9,3… Daar stond ik zelf ook wel van te kijken. Maar weet je, vanaf groep drie op de basisschool tot de tweede klas vmbo ben ik gepest. Dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb een enorm doorzettingsvermogen, als ook maar iets in me zegt dat ik moet stoppen, zeg ik tegen mezelf dat ik moet doorgaan.”
Na het behalen van haar diploma volgend schooljaar hoopt Michelle bij haar stagebedrijf Total E&P aan de slag te mogen gaan. "Mijn stage bij dit bedrijf is me zo goed bevallen! Total E&P is ook heel trots op me en ze zouden mij ook wel graag als collega willen hebben zodra er plek is. Ik zou dan aan de slag kunnen als materiaalcoördinator. Ik wil maximaal 32 uur werken, zodat ik een dag in de week voor mijn dochtertje kan zorgen. Als ik de kans krijg om mijn kennis te vergroten met een cursus of opleiding, zou ik die zeker pakken. Je bent nooit te oud om te leren. Verder wil ik samen met mijn vriend en mijn dochtertje een gezin vormen. Ik ben zelfs al ten huwelijk gevraagd!"

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Michelle verdient het absoluut om ambassadeur te worden, vind ik als stageconsulent. Op haar stageadres is ze als een vis in het water. Haar praktijkopleider is meer dan dik tevreden. Ook ziet hij potentie in haar als toekomstig werknemer. Michelle is proactief, leergierig, enthousiast en
toont initiatief. Michelle komt op tijd, is altijd aanwezig en is daardoor betrouwbaar voor het leerbedrijf. Ze heeft een goede zelfreflectie, en durft en kan doelen voor zichzelf te stellen."

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Als ik over een paar jaar met pensioen zou gaan, dan zou Michelle een heel goede opvolger van mij zijn", zegt Jur van den Ent, Base Superintendent voor Total E&P. "Ze is echt van toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Ze schreef in haar sollicitatiebrief dat ze hardwerkend was en uitdagingen niet uit de weg gaat. Die mail bevatte geen onwaarheden. Michelle is leergierig en geïnteresseerd in het logistieke proces dat Total gebruikt voor het versturen en ontvangen van materialen. Als dat proces niet geheel duidelijk ïs, schroomt ze niet om nadere uitleg te vragen. Maar over het algemeen pakt Michelle het proces gauw op en toont eigen initiatief. Ze is een fijne collega en altijd bereid een helpende hand toe te steken waar nodig, zoals het helpen bij het laden en lossen van ons accommodatieschip. Daarnaast is Michelle altijd op tijd aanwezig en levert de werkboeken eveneens op tijd in, zodat wij deze samen kunnen doornemen en bespreken. De vragen in het werkboek worden door Michelle netjes en uitgebreid beantwoord en behoeven nauwelijks enige correctie van de stagebegeleider. Ook heel prettig: ze is nooit chagrijnig, niet in de ochtend, niet 's middags. Kortom, als Michelle het niveau dat ze bij Total laat zien ook volhoudt, dan gaat zij een goede arbeidstoekomst tegemoet!"

School: Vonk
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:Leerbedrijf: Total E&P Nederland BV
Adres:
Scheepmakersweg 29
1786 PD Den Helder
Telefoon:
070-5129951
Michelle Bruil is een grote inspiratiebron voor anderen.
Michelle Bruil is een grote inspiratiebron voor anderen.
Michelle met de andere genomineerden van haar MBO en de voorzitter van de raad van bestuur.
Michelle met de andere genomineerden van haar MBO en de voorzitter van de raad van bestuur.
Michelle en Jur van den Ent (base superintendent Total E&P) en stageconsulent Fiona de Leeuw.
Michelle en Jur van den Ent (base superintendent Total E&P) en stageconsulent Fiona de Leeuw.