Maaike pakt aan!

Wordt Maaike, student marketing & communicatie, van het Da Vinci College de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaalMaaike


Interview met Maaike

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

‘Het zelf willen doen’ is de grote drive van Maaike. Met aandacht voor haar omgeving, trekt ze altijd haar eigen plan. Daar is lef voor nodig als je nog jong bent en de omgeving denkt dat ze weten wie je bent en ze jou hun adviezen geven over jouw toekomst. En dat is meestal niet een mbo opleiding.

Ze heeft lef. 'Ik ben een control freak en ik zoek zekerheid. Mijn lijstjes zijn mijn houvast. Soms huil ik als ik ergens aan moet beginnen maar ik huil ook als het weer afgelopen is’. Doorgaan en je grenzen verleggen, blijven proberen en blijven geloven in je ambitie en talent.

Maaike heeft nog een belangrijke ervaring als teamplayer die ze inbrengt als ambassadeur. ‘Jezelf ontwikkelen kun je niet alleen. Je hebt steun, feedback nodig van familie en vrienden, klasgenoten, teamleden. Als het goed gaat, word je van samenwerken en leuke dingen te doen vrolijk. In je eentje is het een beetje zwaar om ‘dips’ te verwerken maar door samen leren groeit je zelf vertrouwen en je kunt ook lekker plezier maken en ontspannen.'

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Wat speciaal is aan Maaike is haar enthousiasme, haar slimheid en dat ze op een heel natuurlijke manier voor het mbo gaat.

Ze ziet kansen voor zichzelf maar ook voor studenten om haar heen. Ze heeft een visie op het leven van jongeren. ‘We worden vaak niet gezien. Maar als je iets niet ziet, wil het niet zeggen dat het er niet is’. Maaike heeft een missie en voordat het door de regering opgepikt is, was zij al verontwaardigd over het feit dat je op het mbo een leerling bent en geen student. Het mbo zit in haar genen. Ze is als ‘hockey meisje’ trots op haar school en opleiding, tegen de bestaande vooroordelen in. Alsof je als je hockeyt, je broer op het vwo zit en je ouders een hbo baan hebben, er wel iets mis met je moet zijn als je voor een mbo-opleiding kiest. Maar Maaike heeft gekozen voor deze weg en met haar duizenden jongeren in Nederland. Zij willen leren voor een beroep en vandaar uit hun talent ontwikkelen en hun ambitie volgen.

Maaike is eigenwijs, onzeker, heeft lef en is nieuwsgierig, ze kritisch en attent. Daarnaast heeft ze sterke presentatie skills door haar zang en toneelervaring en ze heeft ook veel plezier in haar rol als ambassadeur voor het Da Vinci College en Wil Weg.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Maaike is dolblij met haar nominatie. Voor haar is het een bewijs van de mogelijkheden die het mbo aan haar of anderen biedt. Als mbo ambassadeur krijgt ze een podium om meer en beter jongeren en hun ouders enthousiast te maken voor het mbo. Ze ziet zichzelf als het voorbeeld dat je met een mbo opleiding je een mooie plek op de arbeidsmarkt kunt vinden.

Maaike: ‘Ik ben nog zo jong en ik leer zoveel, ik durf nu alweer meer. Ik ben blij met de kansen die me worden aangeboden op het mbo. De marketing en communicatie opleiding is heel interessant. Ik wil dolgraag naar het buitenland en als ambassadeur krijg ik leuke promotie en voorlichtingsklussen. Ik leer heel veel en voel me minder onzeker.'

School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:Leerbedrijf: nvt
Maaike
Maaike
Maaike
Maaike