top 10

Koen pakt aan!

Wordt Koen, student sport- en bewegingscoördinator, van MBO Utrecht de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Koen

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Koen was als tiener niet zo dol op school. Na het halen van zijn mbo-diploma logistiek medewerker wilde hij zo snel mogelijk aan het werk. Zijn werk als logistiek medewerker en productiemedewerker deed Koen met veel plezier, maar hij bleef het gevoel houden dat hij nog niet uitgeleerd was.

Het voelde voor Koen als ‘now or never’ toen hij besloot om een mbo-opleiding te volgen in de richting van sport. Bij MBO Utrecht voelde Koen zich meteen thuis.

Koen is geselecteerd als Ambassadeur omdat hij niet alleen het beste uit zichzelf weet te halen, maar ook anderen motiveert om dit te doen. Hij zit daarom helemaal op zijn plek bij de Sportacademie Utrecht. Wie Koen ontmoet merkt het meteen, hij is een echte sportman en met zijn positieve uitstraling weet hij mensen mee te krijgen. Koen heeft de gun-factor!

Koen is mega-enthousiast over zijn opleiding en komt met veel plezier naar school. Hij is een boegbeeld voor het mbo, omdat hij precies onder woorden kan brengen wat zijn mbo-opleiding hem brengt en omdat hij overduidelijk trots is op het mbo.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Vanaf de start van het eerste jaar van zijn opleiding begon Koen met het zelfstandig geven van basketbaltrainingen, daarnaast werd hij klassenvoorzitter en stelde hij zich op als vertrouwenspersoon voor zijn medestudenten. Ook hielp Koen de leraren mee met intakes van nieuwe studenten. Het enthousiasme en zijn passie voor het vak begon te groeien.

Vanwege zijn tomeloze enthousiasme en inzet nomineerde zijn docenten Koen als deelnemers voor de Skills Heroes vakwedstrijden. Koen won als eerste jaars student een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap.

“Als je mij zeven jaar geleden zou hebben verteld wat ik in één jaar tijd allemaal zou bereiken op het MBO, zou ik het niet geloofd hebben. Nu kan ik alleen nog maar vertellen dat ik houd van wat ik doe en ik enorm trots ben op mezelf!” aldus Koen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Toen ik hoorde dat ik genomineerd werd, kon ik mijn oren niet geloven. Meedoen aan toffe challenges, mijn mede ambassadeurs ontmoeten en het gezicht en de stem zijn van mijn school tijdens deze verkiezingen lijken mij een mooi avontuur om aan te gaan!”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Koens focus ligt uiteraard op sport en bewegen. Door zijn opleiding heeft hij ontdekt dat de specialisatie Fitness hem enorm aanspreekt. Hij kan tijdens het lesgeven zijn enthousiasme helemaal kwijt. Op dit moment is Koen doorleren en specialiseren in de richting Fitness. Koen; “Vooral het motiveren en coachen van mensen om hun persoonlijke doelen te bereiken geeft mij echt een kick. In de toekomst zie ik mezelf werken als allround medewerker in een sportschool: in de fitness, als personal trainer en als groepslesinstructeur. En wie weet open ik later wel mijn eigen sportschool!”.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Koens stagebegeleider vertelt; “In de afgelopen 10 jaar dat ik stagiaires heb begeleid, heb ik nog niet eerder een stagiair gehad als Koen. Je merkt aan alles dat Koen zijn passie heeft gevonden en dat straalt hij uit naar zijn collega’s en klanten van de sportschool. Koen is spontaan, sympathiek, energiek, positief, motiverend en geeft de klant daardoor een goed gevoel. Door zijn positieve instelling en karakter hebben we Koen direct een baan aangeboden. Koen is echt van toegevoegde waarde voor onze sportschool!”.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

“Wij van Uniek Fitness vinden het een eer dat een van onze stagiaires genomineerd is voor de titel MBO Ambassadeur van het jaar. De nominatie is een samenvatting van hoe wij Koen kennen. Wij zijn dan ook erg trots op Koen en hopen dat hij beloond wordt met deze nominatie, omdat Koen het verdient”.

School: MBO Utrecht
Adres:
Australiëlaan 25
3502KA Utrecht
Telefoon:
030 - 28 15 100Leerbedrijf: Uniek Fitness
Adres:
Ammerzoden