Isa pakt aan!

Wordt Isa, student bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij, van CITAVERDE College de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Isa

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Isa is een echte MBO Ambassadeur omdat ze door haar gedrevenheid laat zien hoe mooi het MBO is. Ze is een échte topsporter; in haar sport, op school en in haar bedrijfje. Ze rijdt Z2 dressuur en is met 2 paarden actief in de wedstrijdsport. Haar doel is toegelaten worden tot de Young Riders en uiteindelijk om te starten in de Grand Prix. Daarnaast geeft ze privéles aan diverse combinaties van recreanten tot wedstrijdruiters.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Isa valt op omdat ze bewuste keuzes maakt, haar eigen lijn uitzet en die ook vasthoudt. Ze heeft stage en topsport gecombineerd. Hiervoor heeft zij slimme keuzes en duidelijke afspraken gemaakt. Ze liep stage als groom (verzorger) in een dressuurstal. In de namiddag was zij vrij van stage en had zij de gelegenheid haar eigen paarden te trainen en lessen te geven aan haar eigen leerlingen. Zij mocht tijdens haar stage mee op trainingskamp van haar stagebegeleider. Daardoor heeft zij trainingssessies op hoog niveau kunnen observeren en hiermee veel kennis en kunde opgedaan - kennis die ze in haar eigen bedrijf weer kan inzetten.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben heel blij en ontzettend trots op mijn nominatie. Ik zie het als een kans die ik graag met 2 handen aanpak. Het is een hele eer om genomineerd te zijn. En ik ga natuurlijk heel erg mijn best doen en er vooral van genieten!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Isa wil doorgroeien tot de Grand Prix klasse, het absoluut hoogst haalbare in de dressuursport. Paardrijden en lesgeven ziet zij als een parttime baan in de toekomst. Daarnaast wil ze een andere parttime baan om zich verzekerd te zien van een basisinkomen. Het rijden van paarden van anderen is niet haar doel. Ze wil zelf paarden aankopen en opleiden, en dat met 1 jong paard per 3 jaar.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ze laat zien wat je kunt bereiken met een opleiding in de paardensport en hoe je je eigen leerroute kunt uitzetten en volgen. Ze weet wat ze wil bereiken en heeft haar route uitgestippeld om daar te komen. Daarnaast kan ze zich goed verwoorden en is ze opvallend enthousiast en betrokken.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Isa zal het super goed doen als ambassadeur! Ze is heel enthousiast, een echte teamplayer, klantvriendelijk en kan goed zelfstandig werken. Voor mij als stagebegeleider is het heel fijn dat ze al veel ervaring heeft en dat ze goed in het team past. Dat maakt dat we vooral afstemmen over werkzaamheden dan dat ik haar nog veel moet bijleren.

Isa is een rolmodel voor andere studenten omdat zij de theoretische kennis gelijk in de praktijk weet toe te passen. Die vertaalslag maakt zij heel snel. Ik verwacht dat zij uiteindelijk als zelfstandig onderneemster aan de slag gaat en helpt om nieuwe medewerkers op te leiden voor de branche. - Jenny Schreven

School: CITAVERDE College
Adres:
Postbus 569
6040 AN Roermond
Website:Leerbedrijf: Dressuurstal Schreven
Adres:
Vrakkerstraat 133
6002 AV Weert