top 10
Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Yorin Bal, student Technicus Vliegtuigonderhoud + Veiligheid en Vakmanschap | Luchtvaarttechniek aan ROC Tilburg
Als enige student in Nederland heb ik de Part-examens gehaald, zodat ik in heel Europa aan vliegtuigen kan sleutelen. Ik denk in oplossingen, ben assertief en kom op voor anderen.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaalErepenning


Interview met Yorin

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Yorin is een student die met het havo-diploma op zak heel bewust voor het mbo heeft gekozen. Zijn hart ligt bij de Koninklijke Luchtmacht: daar wil hij sleutelen aan Chinooks en aan Apache helikopters. Tijdens zijn stages heeft hij bewezen dat hij dat goed kan. Niet voor niets heeft hij op Vliegbasis Gilze Rijen een erepenning ontvangen.
Yorin is een voorbeeld voor anderen. Hij denkt in oplossingen, is assertief en komt op voor zijn klasgenoten. Éénteam, één taak, daar gaat hij voor!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Yorin heeft als enige student in Nederland de Part-examens gehaald, zodat hij in heel Europa aan vliegtuigen kan sleutelen en later ook vliegtuigen vrij mag geven voor de vlucht.
Hij heeft naast zijn niveau 4 opleiding tegelijkertijd ook de opleiding Veiligheid en Vakmanschap afgesloten.
Yorin heeft extra lessen gevolgd in de excellenklas Luchtvaarttechniek. Vol passie heeft hij meegewerkt aan de bouw van een solarboot en een drone.
Zijn stages waren meer dan uitmuntend: een aanwinst voor Defensie.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Heel gaaf. Ik had het niet verwacht. Er zijn zoveel andere studenten met mooie verhalen, ik gun het iedereen. Tof dat ik op deze manier erkenning krijg voor wat ik heb gedaan. Ik heb het uiterste uit mijn opleiding gehaald, ben ervoor gegaan en ben positief ingesteld. Ik wil dat ook graag aan andere jongeren laten zien: je kunt heel wat bereiken met het mbo.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Yorin heeft ambitie. Hij ziet zichzelf graag als technisch officier bij Defensie. Hij wil in de toekomst leidinggeven aan een team en meewerken aan nieuwe technische ontwikkelingen. Maar eerst wil hij gaan werken bij Vliegbasis Gilze Rijen en verder studeren aan het hbo.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Yorin is echte ambassadeur van het mbo. Hij beleeft de opleiding heel bewust en zet zich vol passie en initiatief in om de opleiding een stukje beter te maken voor de toekomstige generaties studenten. Hij helpt mee om van onze school de beste luchtvaartschool van Nederland te maken. We zijn super trots op Yorin.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Zijn Leerbedrijf is enorm trots: het bedrijf vindt het een hele eer dat de beste student van ROC Tilburg daar stage heeft gelopen. Zijn praktijkbegeleider is zelfs zó trots dat Yorin een erepenning heeft gekregen.

School: ROC Tilburg
Adres:
Postbus 1330
5004 BH TilburgLeerbedrijf: Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Gilze Rijen en Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Leeuwarden
Erepenning
Erepenning

Yorin ontvangt een erepenning op zijn stageadres Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Gilze Rijen.

Chinook
Chinook

Yorin met zijn favoriete kist: de ChinookReacties (2)

  • Dave Hildebrand
    Van harte gefeliciteerd ! Als militair ben ik al ruim 32 jaar bij de Klu munitietechniek werkzaam. Mooi om te zien dat er al weer nieuw aanstormend talent in de startblokken staat! Heel veel succes .
       zondag 12 november 2017 19:28
  • Cor Haaksman
    Geweldig Yorin! Dit verbaast mij overigens helemaal niet. Jij bent een "zichtbare collega", die hulpvaardig is en vele stappen extra zet. Harde werker en vriendelijk in de omgang met anderen.
       vrijdag 20 oktober 2017 6:19