Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Yannick Reij, student Middenkader engineering aan Noorderpoort
Van jongs af aan wist ik al dat ik wilde uitvinden. Ik stel dan ook hoge eisen. Daarom werk ik extra hard om m’n doelen te bereiken. Mijn volgende stap is mijn eigen bedrijf. Dan kan ik machines ontwikkelen in opdracht van bedrijven.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Yannick

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Yannick is het voorbeeld van de echte MBO-er: Niet lullen, maar poetsen. Praktisch, passie voor z'n vak. Hij weet waar ie mee bezig is en heeft duidelijk voor ogen wat ie wil. Heeft daarnaast oog voor z'n omgeving en coacht als engineer ook nog jonge turntalenten. Een beter voorbeeld van een allround MBO-er is moeilijk te vinden.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Zijn stagebedrijf vroeg hem na te denken over een machine die het productieproces van rubberen ringen op een speciale as kon versnellen. Dat is gelukt. Gevolg: productietijd en kostenbesparing. Daarnaast ook, samen met klasgenoten, onder zijn leiding een legosorteermachine ontworpen die nu gebruikt wordt bij examen opdrachten. Erg goed in het werken met 3D tekenprogramma's.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Yannick is winnaar van de Noorderpoortjaarprijs van dit jaar. Daar had hij niet op gerekend, maar vindt hij wel erg leuk en een mooie waardering. Hij vindt zich zelf ook een echte MBO-er en vent dat graag uit.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na het behalen van z'n diploma gaat hij naar de Noorderpoort Ondernemersacademie met de bedoeling vaardigheden te leren die je als ondernemer, naast vakinhoudelijke kennis, ook nodig hebt. Daarna begint hij z'n eigen bedrijf in de ontwikkeling van machines in opdracht van bedrijven.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Het is een feestje Yannick in de groep te hebben. Leergierig, goed in z'n vak en altijd bereid anderen te helpen. Daarnaast een bescheiden en sociaal mens. Iemand die heel goed in staat is te laten zien waar MBO-ers toe in staat zijn.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Terechte nominatie. Ideale werknemer. Harde werker, kritisch op zich zelf en het werk. Denk graag mee en voegt iets toe. we zouden hem graag in dienst nemen.

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM GroningenLeerbedrijf: BMTEC
Adres:
Oosterbracht 4S
7821 CJ Emmen
Telefoon:
0591-785454
E-mail:


Reacties (3)

 • Marjolijn Hofstra
  Als oudjuf van jouw basisschooltijd ben ik supertrots op je Yannick! Prachtig om te lezen dat he het zo goed doet. Ik heb op je gestemd. Succes jongen. Dikke knuf van de juf😊
     maandag 16 oktober 2017 0:04
 • Haze
  Haze
     maandag 2 oktober 2017 13:59
 • Erwin
  Yannick
  Gefeliciteerd
  👍👊🔝👊👍
  Jij verdiend mijn stem voor jouw inzet om jouw droom te verwezenlijken.
  Het MBO met al zijn medewerkers en natuurlijk jouw mede studenten kunnen zich geen betere ambassadeur wensen.
  Yannick for ambassadeur 🥇
     woensdag 6 september 2017 3:58