top 10
Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Thessa van Leth, studente Financieel bedrijfsadministrateur aan ROC Nijmegen
Ik geloof dat je van elk probleem een kans moet maken. Dankzij een blessure moest ik van opleiding switchen. Vervelend? Nee! Ik heb nu verschillende uitstroomrichtingen. Je moet altijd positief blijven - mentaliteit is alles.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Thessa

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

De reden dat Thessa geselecteerd is om de ambassadeur te worden is dat ze, ondanks een noodgedwongen switch van opleiding áltijd positief is gebleven. De knop moest echt om en dat heeft ze ontzettend goed gedaan.

Een knie blessure zorgt al jaren voor problemen en toch weet ze voor 99% van haar tijd positief te blijven en er voor te gaan.
Haar opleiding denkt dan ook dat zij een enorme positieve boost kunt geven aan menig student. Vooral degenen die klagen om over kleinigheidjes gaan door haar inbreng zaken anders zien denkt de opleiding.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De speciale prestatie die Thessa heeft geleverd heeft te maken met de manier waarop zij zich heeft gepresenteerd tijdens de vergadering van de werkveld-commissie afdeling financiële beroepen. Hier was Thessa bij aanwezig als ambassadrice van de opleiding. De wijze waarop zij zich presenteerde en mengde in de discussies verraste de stagebegeleider in zeer positieve zin. Thessa was bij de vergaderingen echt aanwezig als vertegenwoordiger voor de leerlingen. Haar inbreng was zeer nuttig. Bij de tweede bijeenkomst van de werkveld-commissie is haar door JWR Nijmegen BV aangeboden om stage te komen lopen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind de nominatie een speciale eer, je wordt niet zomaar gekozen. Er zijn veel studenten die dit ook graag willen, daar ben ik wel tussenuit gehaald. Ik zie dit als de kers op de taart voor al mijn harde werken, mijn prestaties en mijn inzet. Dit is mijn beloning! Ik zal ook zeker mijn beste beentje voor zetten voor het MBO.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

"Voor ik begon aan de opleiding Financiële Beroepen heb ik de opleiding Onderwijs Assistent afgerond. Doordat mijn knieblessure steeds erger werd heb ik besloten om nog een opleiding te gaan doen waarbij ik meer kan zitten. Die keuze viel op de opleiding Financiële Beroepen. De voornaamste reden was dat hierbij verschillende uitstroomrichtingen zijn.
Nu volg ik de opleiding al 2 jaar en ben ik ook nog ambassadeur geworden! Hierdoor ben ik ook anders gaan kijken naar het MBO en heb ik ook besloten om in de toekomst aan het MBO verbonden te willen blijven.

Ik wil beide opleidingen combineren. Voor de klas staan is mijn passie en ik help graag iedereen op weg! Hierbij staat ook dat ik graag de nieuwe studenten wil helpen aan hun toekomst!"

Dus in het kort,
ik blijf verbonden aan het MBO en ga de studenten helpen met hun keuzes!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Omdat Thessa een enthousiaste stagiaire is, die de wil heeft om te werken, maar ook omdat ze zeer geïnteresseerd is in het werk.
Thessa is niet bang om vragen te stellen, en pakt vanaf de eerste dag haar werkzaamheden al direct goed op. Er is duidelijk ook theoretische kennis aanwezig.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij vinden het voor Thessa heel erg leuk, we wisten niet dat er zo’n nominatie bestaat. En gezien haar interesse en inzet die ze bij JWR elektrotechniek tentoonspreidt, kunnen we ook wel voorstellen dat de school haar heeft gekozen.

School: ROC Nijmegen
Adres:
Postbus 6560
6503 GB Nijmegen
Telefoon:
024-890 4500Leerbedrijf: JWR Nijmegen BV
Adres:
Bijsterhuizen 4015
6604 LW Wijchen
Telefoon:
024-3776944
de bekendmaking
de bekendmaking

Thessa werd tijdens de les verrast met taart en bloemen.

Thessa
Thessa


Reacties (8)

 • Jessie
  Hoe moet ik stemmen? Wil graag op u gaan stemmen. 😁
     vrijdag 10 november 2017 17:54
 • Hasna
  Tessa
     donderdag 9 november 2017 19:32
 • Geen idee
  Veel suc17
     donderdag 9 november 2017 13:34
 • Bianca
  Kom op meid. De laatste loodjes. Je moet het halen want je doet het niet voor jezelf maar voor alle (toekomstige) mbo leerlingen. Je bent een fantastisch project aan het opzetten❤
     dinsdag 7 november 2017 18:29
 • Endy Kleij
  Hoi kanjer, zenuwen onder controle en plaats bij het raam opgeëist... Geniet met volle teugen van deze once in your lifetime experience en van het reisgezelschap😘😘
     vrijdag 13 oktober 2017 19:29
 • jeff
  name jeff
     woensdag 11 oktober 2017 13:11
 • Frits E.M. Geurts
  Heel veel succes, Thessa !!!!! En geniet er gerust ook een beetje van !!!!!
     woensdag 13 september 2017 19:26
 • Fenneke Arends
  Je bent een topper Thessa! Succes!!
     dinsdag 5 september 2017 21:20