Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Tessa Mulder, studente Paraveterinair aan Terra MBO
Met een goede leerhouding kom je verder. Zo deed ik mijn vaardigheidsexamen een jaar eerder dan normaal. Ook koos ik voor meerdere buitenland stages. Grenzen verleggen is erg belangrijk.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Tessa

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Tessa heeft een onderzoekende houding met betrekking tot nieuwe kennis. Ze wil zichzelf graag ontwikkelen en stapt daarvoor ook uit haar comfortzone. Ze verlegt iedere keer, ook letterlijk, haar grenzen. Daarnaast kan zij anderen motiveren om meer uit zichzelf te halen en heeft een open houding. “Ik vind het heel mooi om mijn interesse in andere landen en de daarbij behorende culturen te combineren met stages. Gewoon kijken hoe het ergens anders is. Ik heb al stage gelopen in Denemarken en het jaar daarna in Athene in een dierentuin. Een superervaring!" Haar ondernemerschap, gedrevenheid, het letterlijk verleggen van haar grenzen, het aangaan van diverse uitdagingen én haar duidelijke visie op het MBO en haar toekomst gaf de jury de doorslag om Tessa als uitblinker te kiezen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Tessa heeft als enige derdejaars leerling het vaardigheidsexamen van de paraveterinairen mogen doen. Normaal wordt dit examen pas afgenomen in het vierde leerjaar, maar Tessa wilde graag nu dit onderdeel al afsluiten, zodat ze zich in het laatste jaar nog verder kan verdiepen. De extra uitdaging heeft ze nodig en kan ze aan. Bij dit examen is ze in één keer voor alle stations geslaagd, met complimenten van alle assessoren. Daarnaast verlegt Tessa haar grenzen, door meerdere keren binnen haar studie te kiezen voor een stage in het buitenland.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Tijdens de finale liep ik dus stage in Athene. Via een Skype verbinding deed ik mee en kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik de Terra Uitblinker 2017 ben geworden. Ik was blij verrast, vind het leuk en ben er trots op. Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen bij de landelijke uitblinkerverkiezing!"

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Werken met dieren en reizen wil Tessa na haar opleiding graag combineren. "Het lijkt me geweldig om onderzoek te doen naar wilde dieren in het buitenland, door bepaalde diersoorten te observeren. Daar heb ik veel kennis voor nodig, dus daarom ga ik na het mbo een hbo opleiding volgen. Er zijn daarin verschillende keuzes, dus dat komt goed.” Genoeg plannen dus, voor de toekomst.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Tessa heeft ook hier haar ondernemerschap, zelfstandigheid en vakkennis getoond dus dat typeert haar uitblinkerschap!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Zeer positief. Heel veel succes gewenst!

School: Terra MBO
Adres:
Hereweg 99
9721 AA Groningen
Telefoon:
0505292929
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Dierentuin Athene


Reacties (5)

 • Jeffrey
  Hoi
     dinsdag 31 oktober 2017 10:26
 • Marjan
  Topper, je verdient het, heel veel succes!
     maandag 9 oktober 2017 16:53
 • Geert Hazewindus. Opa van Tessa
  Hoe de verkiezing ook afloopt, het is al knap dat je uitverkoren bent.
  Met je houding, je inzet en kennis kun je, zo jong nog, veel bereiken.
  Ik zal voor je duimen!
     vrijdag 29 september 2017 17:03
 • Petra
  Letterlijk en figuurlijk natuurtalent ;-)
     dinsdag 5 september 2017 21:58
 • Ivar
  Goede wijn behoeft geen krans
  ook al zouden we dat soms wensen
  Tessa verstaat dieren goed
  even als de mensen
     dinsdag 5 september 2017 21:30