Simon Erven
Aantal stemmen

Geef me je stem en
je hoort van me

Ik ben Simon Erven, student Bedrijfsadministrateur aan Arcus College

Ik heb een versneld traject gevolgd. Dat is handig, maar ook hard werken. Gelukkig kun je door wilskracht elk obstakel overwinnen. Hopelijk inspireert dit ook anderen.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie

Simon Erven

Deel mijn verhaalSimon Erven

Print mijn poster

Download poster


Interview met Simon

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Simon is een voorbeeld voor medestudenten. Hij heeft wat hobbels moeten nemen om te komen waar hij nu staat. Hij ziet heel duidelijk dat mbo een opstap is naar een mooie toekomst. Daar wil hij medestudenten bewust van maken. Zijn motto is daarom ook: op het resultaat heb je niet altijd invloed, op je eigen betrokkenheid wel. Dus doe er iets mee!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Het zijn er meer. Simon onderneemt alles om zijn doel te bereiken. Hij is een voorbeeld voor jongeren. Het is mooi om te zien hoe hij (na de nodige hobbels genomen te hebben) waar hij nu staat en hij is pas 17 jaar. “Geef nooit op. Haal het beste uit jezelf en doe het met plezier. Dan doe je automatisch je best. Als ik iets doe dan doe ik dat met hart en ziel.” Hiermee probeert hij leeftijdsgenoten te inspireren en te helpen. Daarnaast zit Simon niet stil. Hij doet heel wat nevenactiviteiten en heeft een ondernemerscursus gevolgd. Een beter voorbeeld kan hij niet zijn.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik vind het geweldig. Nu kan nog meer het voorbeeld zijn voor medestudenten. Ik ga dit overal uitdragen in mijn campagne.” Mbo een goede opstap naar een mooie toekomst, dat ga ik overal vertellen. Ik ben er trots op om een mbo-er te zijn!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Simon is nog lang niet uitgeleerd. Uiteindelijk zou Simon een eigen bedrijf willen starten. “Ik werk graag met anderen samen. Daarom zal de opstap naar het eigen bedrijf eerst via het bedrijfsleven zijn.” Het sociale aspect zal een rode draad in zijn toekomst zijn en blijven.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Simon Erven behoort tot een van mijn favoriete studenten. Dat komt doordat hij niet alleen maar tijdens de lessen keihard werkt, maar ook daarbuiten. Hij let goed op en maakt vaak belangrijke notities. Simon is een goed voorbeeld voor zijn medestudenten want hij houdt zich heel goed aan de schoolregels en komt zijn afspraken altijd na.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Bij het sollicitatie gesprek bij ons bedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer zagen we gelijk dat Simon iemand was die zeer betrokken was bij het geen hij deed.
Je merkte dat hij zich goed had verdiept in ons bedrijf en dat de vragen die hij hierdoor stelde net iets dieper gingen dan een normaal gesprek voor zijn leeftijd.
Dit bleek ook overigens ook al uit zijn opgesteld C.V. en begeleidingsbrief voor aanvang gesprek. Ook tijdens de stage merkte je dat zijn betrokkenheid en wilskracht om alles te willen leren hoger lag dan bij leeftijdsgenoten. De vragen met diepgang die hij stelde gaven aan dat hij overal over nadacht. Naast zijn betrokkenheid en wilskracht ervaarde wij Simon als een prettig sociaal persoon die met vreugde deed wat hij deed en is zeker een voorbeeld voor zijn medestudenten.

Deze 17 jarige jongen heeft heel veel goede eigenschapen zoals:
• Zeer positief gesteld;
• Zeer betrokken;
• Vriendelijk;
• Serieus;
• Behulpzaam;
• Zeer secuur en netjes werk leveren.

School: Arcus College
Adres:
Postbus 207
6400 AE Heerlen
Leerbedrijf:
Simon Erven
Simon Erven

Zijn motto: mbo een goede opstap naar een mooie toekomst!

Reacties (22)