Sil de Weerd
Aantal stemmen

Geef me je stem en
je hoort van me

Ik ben Sil de Weerd, student Voeding & Voorlichting aan Clusius College

Toen ik mijn sport wilde verbeteren door me te verdiepen in voeding, kwam ik erachter waar mijn passie lag. Inmiddels help ik jeugdelftallen met voedingsadviezen. Bewustwording is belangrijk.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Sil

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Sil de Weerd helpt zijn omgeving na te denken over een gezonde en duurzame leefstijl. Dit doet hij op een manier die past bij de persoon. Hij luistert, beweegt mee en geeft een afgestemd advies en op enthousiaste wijze voorlichting. Hierdoor weet hij mensen te boeien en te inspireren. Daarom is deze student Voeding & Voorlichting gekozen tot de mbo ambassadeur 2017 van het Clusius College.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Sil laat zien dat een gezond en duurzaam voedingspatroon goed samen kan gaan met sport en bewegen. Hij is dan ook regelmatig in de sportschool te vinden en zijn bijbaantjes en studieopdrachten zoekt hij met zorg uit. Zo heeft hij een opdracht mogen uitvoeren bij FC Volendam waar hij voedingsadvies heeft gegeven aan de jeugdelftallen. Na een succesvolle stage bij Van der Plas Sprouts, heeft hij een weekendbaan aangeboden gekregen als kwaliteitsmedewerker. Niet voor niks is Sil zijn motto Hard work, pays off en hij maakt dit waar.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik in aanmerking kwam voor de ambassadeurstitel, ik was mij er niet van bewust dat ik opviel."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Sil wil met name bij jongeren een bewustwording creŽren over een gezonde en duurzame levensstijl. Het draagt niet alleen bij aan de vitaliteit van de jongere, maar ook aan een duurzame wereld.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Sil valt op door zijn enorme onderzoekende houding. In de lessen is hij altijd op zoek naar het hoe en waarom. Hij zorgt ervoor dat zijn medestudenten en docenten scherp blijven. Sil draagt duurzaamheid en gezondheid uit met hart en ziel. Op een inspirerende en enthousiaste manier verzorgt hij gastlessen aan leerlingen van basisscholen en vmbo-scholen over de impact van het eten van vlees op het milieu. Hij respecteert en accepteert andermans mening. Naast zijn onderzoekende houding is hij ook nog eens creatief! Met een groepje medestudenten ontwikkelt hij een nieuw, duurzaam en gezond product uit fruitafval. Zo tovert hij, fruit wat anders in de groene bak was beland, om tot een mooi en nieuw product.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

School: Clusius College
Adres:
Drechterwaard 10-A
1824 EX Alkmaar
Telefoon:
072-5147666
E-mail:
Website:
Leerbedrijf: Van der Plas Sprouts