Romy Verlaan
Aantal stemmen

Geef me je stem en
je hoort van me

Ik ben Romy Verlaan, studente Toegepaste biologie aan Aeres MBO

Combineer enthousiasme met doorzettingsvermogen en wat krijg je? Inderdaad: een nominatie! Ik heb een passie voor natuur en dieren. Dat uit zich onder andere in mijn eigen bedrijf op het gebied van aquaria. Daarnaast heb ik nog twee banen. Niets is onmogelijk.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie

Romy Verlaan

Deel mijn verhaalRomy Verlaan

Print mijn poster

Download poster


Interview met Romy

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Romy is een excellente student Toegepaste biologie van Aeres MBO Almere (voorheen Groenhorst Almere). Naast haar hoge cijfers levert ze een toegevoegde waarde in haar klas en studiegroepen.
Ze is een echte aanpakker want naast haar studie runt ze een eigen bedrijf (www.aquaromy.nl) in materialen en advies op het terrein van aquastiek en aquascaping (inrichting aquaria).
Ze is altijd bereid haar kennis te delen en is heel coöperatief. Romy heeft met de opleiding al gesprekken gevoerd hoe zij en de school ook na het afronden van haar studie kunnen blijven samenwerken.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Romy is in 2016 Nederlands kampioen aquascaping geworden en geniet nationale en internationale bekendheid op dit specifieke terrein. Vanuit haar bedrijf geeft ze trainingen, lezingen en workshops op het terrein van aquascaping.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Romy: Ik voel me vereerd over de nominatie! Als ik iets in mijn hoofd heb ga ik ervoor, totdat ik mijn doel heb bereikt. En dat wordt blijkbaar opgemerkt! Het lijkt me erg leuk om ambassadeur van het mbo te zijn om zo hopelijk veel mensen te kunnen inspireren. Want waarom zou je alleen bezig zijn met school, als er nog zoveel andere activiteiten zijn waarvan je kan leren?

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Romy gaat zich na haar studie volledig richten op haar eigen bedrijf. Daarnaast wil ze samen met Aeres MBO Almere haar kennis blijven inzetten voor de studenten van de school.
Romy: De meeste tijd zal inderdaad gaan zitten in mijn eigen bedrijf, op dit moment ben ik bezig met het inrichten van mijn eerste echte bedrijfsruimte. Deze bevindt zich boven een aquariumzaak waar ik mee samenwerk (Aqua-Ferrytale). Daarnaast zal ik waarschijnlijk één dag in de week in dienst blijven bij Artis. Ook wil ik inderdaad graag in contact blijven met Aeres MBO Almere, om zo kennis over te brengen en de leerlingen te kunnen inspireren om verder te ontwikkelen. Want niets is onmogelijk, als je het graag wilt!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

School: Aeres MBO
Adres:
Bovenbuurtweg 27
6717 XA Ede
Telefoon:
088 020 7020
E-mail:
Website:
Leerbedrijf: Natura Artis Magistra

Reacties (1)