Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Nebi Tasbas, student Sport- en bewegingscoördinator aan ROC Mondriaan
Vanuit mijn passie voor gezondheid, help ik jong en oud in beweging te komen. Onder andere via mijn eigen bedrijf zorg ik voor meer vitaliteit op het werk. Daarmee heb ik bewezen dat mbo’ers ook gewoon de regie kunnen pakken.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Nebi

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Nebi is communicatief en sociaal zeer vaardig en een echte ambassadeur voor de opleiding, zowel intern als extern. Regelmatig verzorgt hij workshops voor grote groepen mensen (ook collega's van ROC Mondriaan) waar hij bijvoorbeeld mensen meer bewust maakt van hun ademhaling. Hij heeft daarvoor een eigen bedrijf opgericht voor vitaliteit op het werk, stoelyoga, cardio en samenwerkingsactiviteiten.

Hij is een zeer gedreven en enthousiaste student die al een breed netwerk heeft en veel contacten in zijn vakgebied. Hij verbindt groepen en is actief voor jong en oud en probeert iedereen meer bewust te maken van een gezonde manier van leven. Zijn ondernemerszin, leergierigheid en de drive om zich positief in te zetten voor de samenleving maken hem tot dé Mondriaan Ambassadeur van 2017.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Nebi is bijzonder opgevallen tijdens het stageproject teamplayers met Nationale Nederlanden. Hier waren ook veel hbo-studenten bij betrokken van de HALO en de opleiding Sportmanagement. Naast zijn opleiding volgt hij extra-curriculair nog de opleiding Personal Trainer via NASM.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik was erg verrast toen ik te horen kreeg ambassadeur te mogen zijn voor mijn mbo-opleiding. Toen ik te horen kreeg dat ik ambassadeur geworden was van heel Mondriaan en zo dus 18.000 studenten mocht vertegenwoordigen was het heel erg apart. Ik voel mij zeer vereerd en ook wel een beetje trots dat ik deze rol op mij mag nemen. Ik heb laten zien dat door hard te werken ik een impact kan achterlaten die niet onopgemerkt blijft en dit voelt goed. Ik zal blijven proberen een actieve en met name een positieve rol te blijven spelen binnen mijn ambassadeurschap.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ik ga verder werken met de uitbouw van mijn eigen bedrijf en nog meer focussen op een preventieve manier van gezondheid. Niet alleen door symptoombestrijding op het gebied van vitaliteit en gezondheid gerelateerde kwesties; dit zal ik blijven doen bij organisaties om zo medewerkers fitter, gezonder, vitaler te krijgen. Hierbij ben ik aangenomen door mijn school in Delft en mag ik een docentenrol op mij gaan nemen en zo studenten inspireren om hard te werken. Zo ga ik gezonde leefstijl lessen verzorgen en studenten helpen met ondernemerschap, aangezien ik dit nu ook in de vingers probeer te krijgen. Hiernaast zal ik werkzaam blijven als ZZP'er bij Alwaysfit, dit is een personal trainingsstudio. Hier blijf ik functioneel als Personal Trainer en gezondheidscoach. Ik heb ook nog een kans liggen om aan de slag te gaan voor televisie maar dit is nog niet zeker. De komende periode zal zeker druk gaan worden, maar ik wil de regie blijven houden en zal blijven werken aan het plaveien van het pad dat mijn carrière zal gaan worden!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Op zijn stageadressen viel Nebi al snel op door zijn volwassen uitstraling en zijn zeer sociale houding. Hij staat heel dicht bij de doelgroep en mensen nemen ook snel iets van hem aan. De laatste jaren heeft hij veel gepresteerd, hij helpt met open dagen en voorlichtingen en de school kan altijd een beroep om hem doen. Op zijn stageadres was dat niet anders. Zo geeft hij ook een stimulans aan andere stagiairs om zijn voorbeeld te volgen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Nebi wist alle verschillende doelgroepen uitstekend te bereiken. Hij geeft heel veel persoonlijke begeleiding, heeft voor iedereen veel aandacht en tijd en weet zo mensen heel snel enthousiast te maken. Bij Nationale Nederlanden was sportinnovatie vereist en Nebi kreeg op een unieke manier iedereen uit de stoel.

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den HaagLeerbedrijf: Nationale Nederlanden


Reacties (4)

 • Marion
  Nebi mijn stagiair vorig jaar! En hij is goed👍 Medewerkers liepen met hem weg; Nebi je hebt velen geïnspireerd. Veel succes
     donderdag 28 september 2017 10:35
 • Bob Knippenberg
  Nebi ken ik al wat jaren, vooral van onze fietstocht in 2012 naar Barcelona. 12 dagen inzet voor de ploeg, fietsen met zijn pols in het gips, nooit opgeven, altijd bereid zich in te zetten, voorbeeld voor de anderen, positief als t moeilijk ging, actief en tegelijkertijd rust en toen beginnend leiderschap. Ik ben onder de indruk van zijn persoonlijkheid en capaciteiten; blijft mijn maatje!
     zaterdag 23 september 2017 0:39
 • Liesbeth
  Als moeder kan ik niet trotser zijn op Nebi...zijn doorzettingsvermogen,focus,en gedrevenheid ontroeren mij.
  Ook thuis heeft hij ons op gezond eten al heel wat geleerd. Ga zo door!!!
     vrijdag 22 september 2017 14:49
 • gino
  Geweldig persoon. Nebi zet zich zo hard in om onze bedrijven met haar werknemers gezonder en vitaler te maken. Geweldig hoe je dit doet
     donderdag 21 september 2017 16:43