top 10
Natascha Pfeiffer
Aantal stemmen

Geef me je stem en
je hoort van me

Ik ben Natascha Pfeiffer, studente Verpleegkunde aan MBO Utrecht

Ondanks dat ik slechthorend ben, laat ik me niet tegenhouden. Ik geef niet op. Zo zette ik me eerder al 200% in tijdens mijn vrijwilligerswerk in Ethiopië. Het is fijn een rolmodel te zijn.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie

Natascha Pfeiffer

Deel mijn verhaalNatascha Pfeiffer

Print mijn poster

Download poster


Interview met Natascha

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Natascha is volgens vrienden, medestudenten en docenten dé Uitblinker van MBO Utrecht, omdat zij bijzonder is. De student Verpleegkunde doet dingen die anderen niet doen. Ze gelooft in de mogelijkheden van zichzelf en anderen. Als je denkt, ik kan het, dan kun je het ook, vindt zij. Natascha is gedreven, een doorzetter en ze staat altijd voor iedereen klaar. Als zij een doel wil bereiken, laat zij zich door niemand tegenhouden. Ze zette ook zelf haar campagne als Uitblinker op. Dat ze een echte doorzetter is, komt duidelijk terug in haar stage en bij haar vrijwilligerswerk.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Natascha is erg gemotiveerd en wil zoveel mogelijk uit haar opleiding halen. Ze is slechthorend en zit voor het eerst op een reguliere opleiding. Bij Verpleegkunde volgt ze de lessen zonder tolk. Door hard te werken, redt zij zich prima. Natascha gaat er voor de volle honderd procent voor. Ze ging in 2017 twee weken met school naar Ethiopië. Ze vond het geweldig om zich daar in te zetten als vrijwilliger. In haar vrije tijd is Natascha secretaris bij de vereniging voor Nederlandse Dove Jongeren en komt ze op voor de belangen van dove jongeren. Verder doet ze verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Het is haar passie om voor andere mensen te zorgen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het duurde even voordat Natascha aan het idee gewend is, want ze staat niet graag op de voorgrond. Nu is ze blij met de nominatie en vindt ze het een eer dat zoveel mensen op haar hebben gestemd. Natascha laat jongeren zien dat je hindernissen kan overwinnen als je het niet opgeeft. “Iedereen raadde mij deze opleiding van vier jaar af door mijn beperking. Maar ik wilde mijn hele leven al Verpleegkunde studeren. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Zeker als ik straks mijn diploma haal!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Als ze klaar is met haar opleiding, wil Natascha graag reizen en vrijwilligerswerk doen in ontwikkelingslanden. “Ik vond het op school geweldig om kinderen in Ethiopië te helpen. Die ervaring opende mijn ogen. Als ik mijn diploma heb gehaald, wil ik reizen en voorlichting geven aan ouders van kinderen met een beperking. Dat lijkt me zo leuk.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

School: MBO Utrecht
Adres:
Australiëlaan 23
3526AB Utrecht
Telefoon:
030 2815130
Leerbedrijf:

Reacties (22)