top 10
Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Merna Elgohary, studente International Junior accountmanager IVS aan Nova College
Ik wil iets betekenen voor de maatschappij. Daarom bedacht ik energiebesparende ramen. Ook begeleidde ik 65 studenten tijdens een stage. Als ik een doel heb, doe ik er alles aan om het te bereiken.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Merna

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Merna Elgohary (Engelstalige opleiding Junior Accountmanager IVS) is gekozen tot Nova Uitblinker 2017 omdat ze heel ondernemend, gedreven en ambitieus is. Daarbij zet ze alles op alles om haar dromen uit te laten komen.

Merna wil later haar eigen bedrijf oprichten om wereldwijd kantoren te bouwen. Op vakantie in Egypte zag zij een bibliotheek waar op een regenachtige dag de zon naar binnen scheen. Dat bleek te komen door een speciaal soort raam. Dit bracht haar op het idee om kantoren te bouwen volgens dit concept dat energie bespaart en waardoor mensen vrolijker zijn op het werk.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Dat Merna iets kan liet ze ook zien tijdens het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam. Daar liepen 65 eerstejaars IVS-studenten onder haar leiding stage. Verder heeft Merna als mbo’er een sales masterclass gedaan bij SThree en vervolgens de pitch gewonnen, de andere deelnemers waren allemaal hbo’er of wo’ers. Haar docent Johan Sloesen: “Als Merna iets wil dan gaat ze ervoor. Zo heeft Merna de landelijke BTEC student award gewonnen. Als onderdeel van de award heeft Merna een vlog gemaakt. Die week heeft ze elke dag tot 3 uur ’s nachts doorgewerkt om een zo goed mogelijke prestatie te leveren. Ze heeft grote ambities en met haar wedstrijdmentaliteit gaat ze het heel ver schoppen!"

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik ben heel blij! Ik ben alle klassen langs gegaan om mijn medestudenten te vragen om op mij te stemmen. Nu ga ik voluit voor de landelijke titel."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Merna wil eerst naar het hbo voor de opleiding Bouwkunde specialisatie projectmanagement. Daarna wil ze werkervaring opdoen, zodat ze uiteindelijk haar eigen bedrijf kan starten. Ze is nu al aan het netwerken met dat doel voor ogen. “Ik heb laatst een bouwcongres bezocht en daar gepraat met verschillende ondernemers. Ik wil van ze weten hoe zij het hebben aangepakt. Wat is verstandig om te doen? Daar wil ik achter komen.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

De praktijkopleider van Merna, Henk Liefhebber van Liefhebber HR is van haar inzet onder de indruk: “Ze heeft doorzettingsvermogen en een heldere blik. Om maar een voorbeeld te noemen: we kregen een vacature binnen die moeilijk te vervullen was en het is Merna toch gelukt. Ze heeft bovendien een professional aan een mooie internationale salesbaan geholpen.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"We zijn heel erg trots op Merna en denken dat ze het ver gaat schoppen!"

School: Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000Leerbedrijf: Liefhebber HR
Adres:
Fonteinlaan 7
2012 JG Haarlem
Merna Elgohary
Merna Elgohary


Reacties (5)

 • Johan
  Niemand tipt aan jouw passie, doorzettingsvermogen en wilskracht. Jij zou het MBO geweldig vertegenwoordigen als landelijke ambassadeur. Mijn stem heb je en jij verdient de stemmen om het MBO uiteindelijk naar een hoger plan te tillen. Ga zo door!!
     zaterdag 4 november 2017 20:21
 • Dilara
  Jij bent het waard meis, iedereen moet op jou stemmen!!
     zaterdag 4 november 2017 19:21
 • Sharon de Vogel
  Dat doe je goed !
     donderdag 2 november 2017 16:32
 • Jochem
  ik ben fan als het kan zou ik 2 x stemmen op jou
     vrijdag 15 september 2017 8:47
 • rupert
  ga zo door kanjer
     vrijdag 15 september 2017 8:47