top 10
Maedeh Rahimi
Aantal stemmen

Geef me je stem en
je hoort van me

Ik ben Maedeh Rahimi, studente Financieel administratief medewerker aan ROC Friese Poort

Kijkend naar de toekomst, zie ik mezelf als accountant. Ik ben als vluchteling naar Nederland gekomen, maar werk hard om mijn plek in de maatschappij te verdienen en een voorbeeld voor anderen te zijn.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie

Maedeh Rahimi

Deel mijn verhaalMaedeh Rahimi

Print mijn poster

Download poster


Interview met Maedeh

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Ze heeft gewonnen tijdens onze eigen STAR Awards verkiezing in de categorie student met uitstekende stage.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Maedeh is als vluchteling naar Nederland gekomen en is nog in afwachting van haar permanente verblijfsstatus. Ze werkt heel hard om hier een toekomst op te bouwen en heeft laten zien dat ze over veel wilskracht, doorzettingsvermogen en veerkracht beschikt. Ze heeft tijdens haar stage ook meegelopen bij een accountantskantoor en daar leren werken met allerlei boekingssystemen. Maedeh heeft door haar enthousiasme en leergierigheid veel dingen opgepakt.
Zes jaar geleden vluchtte ze met haar familie uit Afghanistan en vroegen na een reis van drie maanden asiel aan in Nederland. Sinds twee jaar wonen ze in Burgum. Elke schooldag fietst ze een uur heen en een uur terug naar Leeuwarden voor les of stage. Studiefinanciering krijgt ze niet, voor een buskaart is geen geld. Maedeh is enorm gemotiveerd en spreekt de Nederlandse taal goed.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Maedeh is bescheiden maar voelt zich erg vereerd. Het is een mooie waardering voor haar goede inzet.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Maedeh wil graag in Nederland blijven en accountant worden. Ondanks de onzekerheid waar ze in leeft, omdat uitzetting nog steeds boven het hoofd blijft hangen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Maedeh neemt vaak het initiatief bij projecten en events. Ze is enthousiast en bescheiden over haar eigen kwaliteiten en vaardigheden. Maedeh is betrouwbaar, zorgt dat de deadlines gehaald worden en dat de opdrachtgever tevreden is. Ze is sterk in samenwerken en bereid om in vakanties en weekenden samen met haar familie te werken aan projecten zoals bij de Dag van de Duurzaamheid. Kortom, Maedeh is een veelzijdige, leergierige en gedreven jonge vrouw!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De collega's van O3 zijn trots op haar. Ze heeft laten zien wat wilskracht, intelligentie en daadkracht je brengt. Een bevlogen jonge vrouw die aan elk project of event een creatieve draai wist te geven.

School: ROC Friese Poort
Adres:
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden
Telefoon:
058 284 93 40
Leerbedrijf: O3
Maedeh Rahimi
Maedeh Rahimi

Maedeh met de gewonnen STAR Award

Reacties (26)