Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Lotte Vogel, studente Facilitair Leidinggevende aan Albeda
Door tijdens mijn opleiding een stapje harder te lopen, heb ik al een baan gescoord. Ik leer leiding te geven en organiseren. Dat kan alleen als je kansen krijgt én pakt. Ik kan niet wachten op m’n volgende stap.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaalLotte Vogel


Interview met Lotte

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Binnen de opleiding onderscheidde Lotte zich door haar serieuze aanpak, getoonde inzet, sociale vaardigheden en heeft bovendien een bijzonder Facilitair zintuig ontwikkeld. In het Youngflex traject wist zij postitief op te vallen door haar professionele aanpak en wijze van communiceren. Ze is rayon leidinggevende in het project (een samenwerking met Facilicom) en is actief als leidinggevende bij defensie en scheepswerf IHC Kinderdijk. Haar bevlogenheid om leiding te geven in een moeilijke sector die sterk in ontwikkeling is gaf de doorslag. Zij vindt het heerlijk om met mensen te werken en leiding te geven en vertelt helder en concreet over de projecten Careyn en Youngflex. Ze praat vol trots over het mbo-onderwijs en is dankbaar voor alle kansen die zij heeft gekregen om zich te ontwikkelen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

In het project Youngflex, dat een samenwerking is met Facilicom, is zij als leidinggevende in de schoonmaaksector en heeft ook eerstejaarsstudenten begeleid. Zij heeft goede credits opgebouwd bij het bedrijfsleven en is zeer gedreven zich te blijven ontwikkelen. Youngflex is een excellent project waaraan drie studenten deel mogen nemen. Het is een gezamenlijke mini-company van Facilicom en Albeda. Derdejaarsstudenten vervullen de managementfuncties binnen dit bedrijf en worden begeleid door managers van Facilicom. Studenten kruipen in de rol van een rayonmanager en hebben zo een jaar lang de leiding over een bedrijf. Je werkt met echte opdrachtgevers, echte medewerkers, echte omzet en een eigen verlies- en winstrekening. Op deze manier krijg je een goed beeld van het bedrijfsleven. Lotte heeft zich voor de volle 100% ingezet om dit project te laten slagen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Heel speciaal. Een beloning op mijn studie en een kroontje op mijn werk. De afgelopen drie jaar heb ik me met verschillende projecten binnen de opleiding bezig gehouden. In twee van de voor mij belangrijkste projecten; project Healt (Careyn) en Youngflex heb ik een mooie rol gekregen. Bij Careyn heb ik één schoolperiode (10 weken) leiding mogen geven aan een groep 1ste jaar niveau 4 studenten. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik deelgenomen aan het project Youngflex. Voor alle kansen die ik in mijn opleiding heb gekregen ben ik erg dankbaar. Ik ben trots op de nominatie en hoop dat ik mijn positieve verhaal over het mbo-onderwijs kan delen met potentiele studenten.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

In de toekomst ben ik nog steeds werkzaam in de facilitaire dienst. Het liefst werk ik dan voor een groot algemeen facilitair bedrijf als facilitairmanager. In de afgelopen tijd heb ik ontdekt hoe geweldig de schoonmaak sector is. Hierin wil ik graag doorgroeien. Daarnaast hoop ik als landelijke mbo-uitblinker het mbo-onderwijs op de kaart te zetten en anderen te laten zien wat mbo-onderwijs inhoudt en wat je ermee kunt bereiken. Dankzij het mbo-onderwijs ben ik zover gekomen! Het mbo levert vakmensen af en ik ben daar een goed voorbeeld van.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Lotte is als stagiair van het Albeda College bij Gom Schoonhouden terechtgekomen. Zij kreeg de opdracht een nieuw pand op te starten. Daarnaast heeft zij een enquête uitgezet en acties opgepakt die hieruit voortkwamen. Lotte heeft dit super goed gedaan en de opdrachten vol overgave en energie opgepakt .
Zij vond het geen moeite om haar werktijden flexibel in te zetten en kwam altijd met een glimlach binnen. Het is erg fijn om een stagiaire te hebben waar je op kunt bouwen. Altijd gemotiveerd en positief. Zij pakt veel klussen zelfstandig op. Toen haar stage klaar was waren de medewerkers van de panden waar Lotte stage heeft gelopen dan ook erg onder de indruk. Met de nodige traantjes hebben zij afscheid genomen van elkaar .
Ook de opdrachtgevers waren zeer te spreken over de inzet van Lotte .

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Gom vindt het geweldig dat Lotte is genomineerd. Een terechte uitblinker. Een voorbeeld voor velen. Deze benoeming is dik verdiend. Omdat Lotte zo gewaardeerd wordt zijn we zelfs in onderhandeling over een baan bij ons in het bedrijf. Wij wensen Lotte dan ook heel veel succes en hopen dat zij gaat winnen.
Het is haar zo gegund!!!

School: Albeda
Adres:
Postbus 9451
3007 AL Rotterdam
Telefoon:
010-8927865
Website:Leerbedrijf: Facilicom
Adres:
Karel Doormanweg 4
3115 JD Schiedam
E-mail:
Lotte Vogel
Lotte Vogel

Tijdens de Albeda-uitblinkersverkiezing

Lotte Vogel
Lotte Vogel

Tijdens de Albeda-uitblinkersverkiezing

Lotte Vogel
Lotte Vogel

Tijdens de Albeda-uitblinkersverkiezingReacties (7)

 • Jody Hoogenberg
  Hai Lotte, na je optreden van gisteren bij het ontbijtcongres van Albeda heb ik ook mijn man overgehaald om op je te stemmen!
     vrijdag 3 november 2017 6:55
 • Anita Lakhai
  Een terechte uitblinker en je gaat winnen. Succes, Lotte.
     maandag 9 oktober 2017 10:47
 • Anja
  Je verdiend het.
     maandag 11 september 2017 18:48
 • Marleen Gerdes
  Ik ben heel erg trots op je en hoop dat je het haalt.
     maandag 11 september 2017 14:39
 • Fred Snel
  Lotte is een super topper !!! Stem op haar!!!
     vrijdag 8 september 2017 11:48
 • Annèt Hollander
  Lotte is een topper !
     woensdag 6 september 2017 15:39
 • Astrid
  Supertrots op deze kanjer! Go for it!
     dinsdag 5 september 2017 18:09