Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Laura van Bakel, studente Medewerker styling / fashion & design aan Koning Willem I College
Tijdens mijn studie heb ik een eigen, milieubewuste kinderkledinglijn opgericht: No Colours. Van jongs af aan riep ik al dat ik iets in de mode wilde doen. En kijk me nu.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Laura

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

-Laura viel tijdens haar opleiding op door haar hoge productiviteit en haar ondernemendheid. Ze heeft nu al een eigen kledinglijn en een webwinkel www.nocolours.nl. Laura was haar studiegenoten ver vooruit en volgde bij een andere afdeling een Excellentieprogramma bij Ondernemerslift+. Ze kon dit goed gebruiken bij haar eigen bedrijfje. Kortom: een zeer ondernemende, hard werkende dame die een zeer originele kledinglijn heeft weten neer te zetten. Een innovator in hart en nieren. Maar Laura is niet alleen een ondernemende en innovatieve student, ook haar vakmanschap en sociale instelling zijn opgevallen. Ze staat voor iedereen klaar, is een voorbeeld voor haar studiegenoten en sowieso een ambassadeur voor de opleiding en school.
-Haar eigen label kinderkleding ‘No Colours’ is zeer origineel. Ze wilde wel eens wat anders maken dan de traditionele roze en blauwe kleurtjes voor meisjes en jongens. Haar productie stijgt nog steeds maar ze bewaakt dat de oplages klein blijven en in Nederland gemaakt worden. Omdat ze wil dat de klant nadenkt over de problemen die er zijn in de mode-industrie, zoals kinderarbeid, milieuverontreinigende stoffen door de katoenindustrie en de slechte werkomstandigheden in de kledingfabrieken. Ze wil er zeker van zijn dat deze problemen niet van toepassing zijn op haar kleding. Of zoals ze het zelf op haar webwinkel benoemt: “it’s time to make fashion ‘free and happy’ again”.
-Laura heeft door haar acquisitie diverse nieuwe bedrijven voor haar leerbedrijf binnengehaald. Ze deed veel marketing op het gebied van social media.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

-Ze heeft een eigen label kinderkleding ‘No Colours’ www.nocolours.nl :
‘eerlijke’ kinderkleding in zwart, wit en grijs. Ze maakt hierbij gebruik van ecologische stoffen. Eerst maakte ze alles zelf maar soms heeft ze ca 80, 90 bestellingen in piekweken. Ze besteedt sinds kort haar productie uit. Daarbij houdt ze rekening met kleine oplages zodat de kleding in Nederland gemaakt kan worden en niet door kinderen in het buitenland. Ze wil dat de klant nadenkt over de problemen die er zijn in de mode-industrie.
-Laura was haar studenten ver vooruit. Ze volgde marketing via het Excellent programma bij Ondernemerslift+. Ze kon dit goed gebruiken bij haar eigen bedrijfje.
- Laura heeft door haar acquisitie diverse nieuwe bedrijven voor haar stagebedrijf binnengehaald. Ze deed veel marketing op het gebied van social media.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben trots, blij verrast en dankbaar dat ik genomineerd ben. Ook ben ik super trots dat ik nu ambassadrice van het Koning Willem I College en de opleiding Fashion & Design mag zijn. Mijn nominatie voelt als een erkenning voor jonge ondernemers. Ik hoop dan ook andere jonge ondernemers te inspireren. Zet je angsten opzij en ga er voor. Als je echt iets wil bereiken is alles mogelijk. Gewoon doen!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Op dit moment groeit mijn eigen label nog elke dag en het komende halfjaar blijf ik zo hard mogelijk werken om deze groei vast te houden. Zoals het er nu naar uit ziet wil en kan ik fulltime voor mijzelf werken als ik ben afgestudeerd en dus echt mijn droom naleven.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Laura van Bakel is een slimme, gedreven en ambitieuze jonge meid. Ze heeft tijdens haar stageperiode bij ons veel van zichzelf kunnen laten zien. Alle opdrachten heeft ze goed uitgevoerd en altijd extra gegeven waar dat nodig was. Laura heeft door haar acquisitie diverse nieuwe bedrijven voor het leerbedrijf binnengehaald. Ze deed veel marketing op het gebied van social media. Laura neemt eigen initiatief en weet goed wat ze wilt. Dit laat ze ook terugzien met haar eigen kledinglijn en webwinkel. Ze heeft zich in korte tijd weten uit te groeien tot een goed lopende webwinkel met veel terugkomende klanten. Behalve een harde werker is ze ook gewoon een hele leuke, lieve en vooral bescheiden meid. Een heel fijn iemand om mee samen te werken.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Heel erg verdiend, ze hadden niets anders verwacht!

School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf: ICECREAM BANDITS
Adres:
Keizersgracht 119
1015 CJ Amsterdam
Bekendmaking Student van het Jaar 2017 Laura van Bakel
Bekendmaking Student van het Jaar 2017 Laura van Bakel

Bekendmaking Student van het Jaar 2017 Laura van Bakel

Laura van Bakel Student van het Jaar 2017 Koning Willem I College
Laura van Bakel Student van het Jaar 2017 Koning Willem I College

Portretfoto Laura van Bakel

Laura van Bakel aan het werk als Medewerker styling / Fashion & Design
Laura van Bakel aan het werk als Medewerker styling / Fashion & Design

Laura van Bakel aan het werk als Medewerker styling / Fashion & Design Koning Willem I College

Laura van Bakel Uitblinker Koning Willem I College 2017
Laura van Bakel Uitblinker Koning Willem I College 2017

Laura van Bakel, gekozen tot Uitblinker 2017 Koning Willem I College 's-HertogenboschReacties (4)

 • Vanya Aprilliana
  YOU CAN DO IT!

  xx,
  Vanya
     maandag 13 november 2017 15:14
 • Angelique
  Laura wat een plezier om jou te kennen! Mooi van binnen en buiten! Zet hem op meid!
     woensdag 13 september 2017 11:52
 • Marga
  Wat een mooie samenvatting en wat ben je al ver gekomen. Heel veel succes Laura.
  Ik ga voor je duimen. 👍👍👍👍
     zondag 10 september 2017 13:48
 • Jack van Bakel
  You go girl !!
     zaterdag 9 september 2017 1:20