Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Jinko Adams, student Artiest dans urban aan Rijn IJssel
Ik leef voor dans. Terwijl ik altijd mijn eigen grenzen opzoek, stimuleer ik jongeren dat ook te doen. Het is geweldig om mensen in beweging te krijgen en mijzelf te uiten tijdens voorstellingen.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Jinko

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jinko Adams is geselecteerd als ambassadeur omdat hij een heel bijzondere student is. Hij is altijd bezig met zijn studie bijvoorbeeld op school, op vele stageadressen zoals het theater, dansscholen, vmbo-scholen en ook op straat. Dans is voor hem een manier om mensen in beweging te krijgen en zichzelf te ontwikkelen.
Het dansen zelf en het aanleren van dans aan jongeren, geeft Jinko zelfvertrouwen maar belangrijker nog: ook de jongeren leren en groeien tijdens het proces.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Tijdens een stage op een vmbo-school in Arnhem, heeft Jinko samen met zijn groep een productie gerealiseerd met vmbo-BB leerlingen. Hij had de opdracht om contact te leggen met de leerlingen, ze in beweging te krijgen en ze een gevoel van zelfwaarde te geven. Aan het eind van het project durfden alle leerlingen zichzelf te laten zien tijdens de voorstelling.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik ben hartstikke blij en vind dat ik het heb verdiend. Ik ben blij met alle mensen die achter mij staan. Fantastisch om te merken dat mensen, die ik amper ken, mij feliciteren. Ik ben nu in mijn ontwikkeling op het punt aangekomen om mijzelf en mijn artistieke kanten te laten zien aan de wereld en ik denk hierbij mensen te kunnen inspireren. Mijn mening is dat het mbo wordt onderschat. Het mbo levert vele creatievelingen, gepassioneerde doeners en harde werkers af aan de maatschappij. Het mbo wordt minder hoog aangeschreven terwijl het van even groot belang is! Ik ben ervan overtuigd dat hoe leuker je iets vindt, hoe meer je er van wilt weten en hoe harder je ervoor werkt. Ik wil mij inzetten voor het mbo en Rijn IJssel en ik wil laten zien dat deze opleiding goede mogelijkheden biedt om te slagen in deze maatschappij. Je leert je niet alleen ontwikkelen in je vak, maar ook als mens. Hierdoor ben ik er van overtuigd dat ik en mijn groep straks goed aan het werk komen".

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Komend schooljaar wil Jinko veel dansproducties maken in combinatie met theater.
Daarnaast gaat hij op zoek naar mogelijkheden om te reizen en ervaring op te doen in het buitenland. Hij is benieuwd naar ontwikkelingen van dans, cultuur en onderwijs in andere landen en met name in Aziƫ.
Daarna wil hij doorstromen naar een hbo-dansopleiding. Het mbo is voor hem een goede opstap naar het hbo, met als doel zich verder te ontwikkelen als mens en danser.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Jinko is een erg betrokken en sociaal mens. Kijkt verder dan zijn opleiding. Hij werkt inspirerend voor zijn medestudenten en omgeving en hij denkt na: hoe krijg ik het beste resultaat bij de jongeren waarmee ik werk. Hoe hij die het beste kan begrijpen en bereiken. Hij is erg behulpzaam. Het resultaat is bij Jinko bijna altijd goed maar hij is vooral gericht op het proces en de mensen.
Jinko is vooral trots op de groep/jongeren met wie hij werkt. Hij is heel volwassen voor zijn jonge leeftijd. Op het moment dat het even wat minder gaat dan neemt hij het initiatief om het weer recht te 'breien' en goed te laten lopen. Niet alles loopt perfect maar de manier waarop hij problemen oplost maakt hem een ambassadeur en voorbeeld.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Zelf verzinnen, zelf maken van choreografieƫn en voorstellingen. Jinko is een voorbeeld voor zijn groepsgenoten. Twee weken stage lopen in Londen waren een creatieve uitdaging. Spontane optredens in de metro en mooie ontmoetingen met andere artiesten. Jinko kan je goed op pad sturen en mee nemen naar het buitenland.

School: Rijn IJssel
Adres:
Postbus 5162
6802 ED Arnhem
Telefoon:
026-3129000Leerbedrijf: Stichting Kunst in Beweging (SKiB)
Jinko Adams
Jinko Adams

Jinko Adams in Nijmegen tijdens de Vierdaagse 2017.

Jinko Adams
Jinko Adams
Jinko Adams
Jinko Adams

Jinko Adams bij zijn benoeming tot Mbo-uitblinker van Rijn IJssel

Jinko Adams
Jinko Adams
Jinko Adams
Jinko Adams

Jinko Adams met zijn groep Rijn IJssel Artiest dans urban

Jinko Adams
Jinko Adams


Reacties (2)

  • Bjoley
    Keep doing what you do G.O.D.
       woensdag 6 september 2017 12:34
  • Gregor
    Top je inzet en ontwikkeling in de dans, you gotta move!
       dinsdag 5 september 2017 22:28