top 10
Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Jessie Bos, studente Onderwijsassistent aan mboRijnland
Sinds kort uitgever van mijn eigen educatieve kinderboeken. Ik had altijd al de droom om mijn eigen klas te hebben op de basisschool. Om doelen te bereiken, moet je hard werken. Ik ga elke uitdaging aan.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Jessie

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jessie Bos is sinds kort uitgever van haar eigen educatieve kinderboeken – naast haar studie natuurlijk. Jessie zit in het tweede jaar van haar opleiding Onderwijsassistent niveau 4 en is Uitblinker van mboRijnland (ID College én ROC Leiden zijn afgelopen september gefuseerd). Haar inspiratie haalde ze uit de lessen over de belevingswereld en ontwikkeling van kleuters. Zo vertaalt ze haar opgedane kennis in educatiemateriaal, dat goed aansluit bij de belevingswereld van 4- tot 5-jarigen. Oh, en Jessie geeft ook nog met veel enthousiasme theater- en muzieklessen op een basisschool.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De kracht van Jessie zit in haar doorzettingsvermogen. Ieder ander zou naar een uitgeverij stappen met een boek. Maar Jessie wilde zelf de volledige controle hebben en heeft haar eigen boeken laten drukken. Daarna heeft ze een website gemaakt (www.boekjesbyjessie.nl) en sinds kort liggen haar boekjes zelfs bij de Bruna! Zelfs door een gebroken heup in het eerste jaar heeft ze geen vertraging opgelopen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Jessie vindt het geweldig en ziet het als een grote waardering. Toen ze hoorde dat ze een workshop 'jezelf presenteren via een vlog' zou krijgen, werd ze helemaal enthousiast: ‘Dat kan ik dan mooi gebruiken om mijn eigen gemaakte boekjes te verkopen!’, aldus Jessie. Ook met de ondernemende instelling van Jessie zit het dus wel goed!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Eerst natuurlijk haar opleiding succesvol afronden en dan wil Jessie graag naar de PABO. In de toekomst hoopt ze op een basisschool te werken. En natuurlijk wil ze meer kinderboeken schrijven en zelf uitgeven.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Brigitte Mekel zegt: 'Jessie begon vanaf dag 1 met een heel duidelijk doel namelijk; ze wilde het onderwijs in, ze wilde haar eigen klasje hebben! Het duurde haar veel te lang voordat ze eindelijk op stage mocht, want dat was haar ultieme uitdaging: laten zien wat ze in huis had! Ze trok vol enthousiasme en leergierigheid allerlei taken naar zich toe, waardoor ze al in leerjaar 1 als een volwaardige collega gezien werd. De rechterhand van de leerkracht die met creatieve ideeën komt, meedenkt, ziet wat er gebeuren moet, en het belangrijkste …..heel veel plezier heeft om kinderen iets te leren. Daarom is Jessie echt een uitblinker!!'

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Kristel van Baarle is erg enthousiast en gunt Jessie deze nominatie. 'Jessie blinkt uit in zelfstandigheid en initiatief nemen. Ze heeft al lessen gegeven, waarbij ik gerust de klas kan verlaten. Ze heeft veel ideeën en ik moet haar eerder afremmen dan stimuleren.'

School: mboRijnland
Adres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden
Telefoon:
088 222 8250
Website:Leerbedrijf: OBS de Hobbitburcht
Adres:
Batenstein 18
2403 PH Alphen aan den Rijn
Telefoon:
0172-437748


Reacties (9)

 • Jack
  Geweldig veel stemmen!
  Du kins "t
  Groeten uit Brabant.
  Amsterdam
     donderdag 12 oktober 2017 7:45
 • Rodney Boer
  Je kan het
     donderdag 21 september 2017 22:11
 • Erwin Niedeveld
  Heel veel succes, je verdient de titel landelijke uitblinker
     donderdag 21 september 2017 16:12
 • Mila somaroo
  Heel veel succes.
     vrijdag 15 september 2017 16:10
 • Brian
  Zet hem op!
     woensdag 13 september 2017 20:10
 • Joke van der Meer
  Met die goede motivatie kom jij er wel.
     donderdag 7 september 2017 23:40
 • Heidi
  Heel veel succes, je komt er wel, TOPPER! Xxx
     woensdag 6 september 2017 22:41
 • Hennie Mank
  Doe je best...
     woensdag 6 september 2017 10:44
 • Jaap Verschoor
  Hup Jessie, je bent goed bezig!
     dinsdag 5 september 2017 19:08