Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Jasmien Ghaderi, studente Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen aan Summa College
Ik geef altijd dat beetje extra. Zo ook tijdens mijn stage. Ik nam het initiatief voor een nieuwe methodiek. Deze is inmiddels in gebruik genomen door mijn stagebedrijf. Ik geef nooit op en wil elke dag weer iets leren.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Jasmien

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jasmien geeft, ondanks tegenslagen, niet snel op. Ze is van niveau 2 opgeklommen naar een niveau 4 opleiding. Jasmien is erg ondernemend en neemt veel initiatief op haar stage. Ze is een echte doorzetter die haar doelen weet te bereiken.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ze heeft het initiatief genomen om op haar stage een nieuwe methodiek te introduceren in het omgaan met agressie. Deze methodiek wordt nu op haar stage gebruikt. Ze heeft daarvoor zelfstandig een gastspreker uitgenodigd en een scholing georganiseerd waarbij het hele team betrokken was.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Toen ik een paar maanden geleden hoorde dat ik was genomineerd voor Summa ster was ik heel erg verrast. Ik had er wel eens van gehoord maar ik wist er niet zo heel erg veel van. Toch was ik al meteen enthousiast omdat ik wist dat als je genomineerd was je iets bijzonders had gedaan of ergens heel erg goed in bent en school je hiervoor in het zonnetje wilde zetten. Tijdens mijn eerste ontmoeting met alle andere genomineerden was ik erg zenuwachtig. Ik kende namelijk niemand en had geen idee hoe de avond ging verlopen. Maar het was een zeer geslaagd avondje. We kregen lekker eten, hadden leuke gesprekken waar we elkaar beter leerde kennen en na het etentje werden er al nummers uitgewisseld om in contact te blijven. Een zeer leuke avond dus! De 3 workshop die erop volgde waren leuk, gezellig maar vooral ook leerzaam. We leerden ons zelf en anderen beter kennen en we leerden hoe we ons zelf moesten presenteren. Door deze workshops leerden we wat onze kwaliteiten waren en hoe we deze konden inzetten. Een ontzettend leuke tijd die ik zeker niet had willen missen. Toen het eenmaal zo ver was en we onze pecha kucha moesten presenteren aan de jury was ik ontzettend zenuwachtig. Ik viel voor mijn gevoel nog net niet flauw. Dit omdat je dan jezelf echt moet presenteren en je moet laten zien. Ik had dit naar mijn mening goed gedaan. Ik vertelde alles wat ik wilde vertellen. De vragen die ik achteraf kreeg vond ik eigenlijk lastiger dan de pecha kucha zelf. Natuurlijk bereid je je wel voor op vragen die kunnen worden gesteld maar lang niet op alle vragen was ik voorbereid. Hierdoor begon ik wat te twijfelen of ik het goed had gedaan maar al gauw was deze twijfel weg. Dit kwam omdat alle genomineerden de vragen lastig vonden en we hierin iets gemeen hadden. Toen we de avond van de bekendmaking met alle genomineerden stonden vonden we het aan de ene kant erg leuk omdat we nu eindelijk wisten wie de grote winnaar was maar aan de andere kant vonden we het ook heel erg jammer omdat we wisten dat het traject nu ook afgelopen was. Maar gelukkig komt er nog een activiteit waarbij we elkaar allemaal zien! Toen ik mijn naam hoorde tijdens de bekendmaking was ik ontzettend blij en verrast. Ik had niet durven dromen dat ik de winnaar was omdat er hele goede pecha kucha's tussen zaten. Ik ben heel erg blij dat ik de Summa Ster ben. Ik heb er kei hard voor gewerkt. Ik ben begonnen op niveau 2 en heb een erg moeilijke start gehad omdat ik in mijn persoonlijke leven veel dingen had meegemaakt waardoor ik heel veel ballen tegelijkertijd omhoog had moeten houden. Ik ben opgeklommen naar een niveau 4 opleiding door niet op te geven maar door te zetten! Dit is ook mijn kracht geworden. Ik ben dus erg blij en dankbaar voor de nominatie tot uitblinker.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Mijn toekomst plannen zijn natuurlijk eerst mijn opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen af te maken. Met deze mbo diploma kan ik verder studeren naar het hbo. Wat ik precies op het hbo wil doen, weet ik nog niet. Ik zit nog te twijfelen tussen een paar opleidingen. Ik ben van plan om naar open dagen te gaan zodat ik een goede keuze kan maken voor het hbo. Verder zijn mijn toekomstplannen werken en verder groeien binnen Severinus. Severinus is een zorginstelling voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking. De missie & visie van Severinus sluit ontzettend goed bij mij aan. De manier hoe Severinus met mensen omgaat en hoe ze hun cliënten begeleiden vind ik bijzonder mooi. Daar zie ik mezelf al helemaal in thuis.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Jasmien is een uitblinker omdat zij een bijzondere betrokkenheid heeft getoond ten opzichte van haar stage. Ze kwam enkele jaren geleden binnen als snuffelstagiaire: rustig, warm, maar ook nog onzeker en zoekende. Een aantal jaar later kreeg ze weer een stageplek bij ons toegewezen. We zagen haar transformeren van bang rupsje naar kleurrijke vlinder. In het afgelopen jaar heeft Jasmien laten zien op welk gebied haar kwaliteiten liggen. Deze liggen met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking (een van onze moeilijkste doelgroepen) en bij kinderen en jongeren met een migratieachtergrond. Zo hebben we een meisje van 16 met het downsyndroom dat enkele jaren geleden als bootvluchteling naar Nederland is gekomen. Sinds dat Jasmien bij ons is, kunnen we met haar communiceren. Een heel bijzondere ervaring. Jasmien is náást haar stage (dus op geheel vrijwillige basis) vrijwilligster geworden in de thuissituatie van dit meisje om samen leuke dingen te kunnen doen. Dit onderscheidt Jasmien van de rest: ze is bereid om iets extra’s te doen voor een ander, zonder hierbij haar eigen belang voorop te stellen. Een tijdje terug werd er aan mij gevraagd of ik iemand wist die Irakees of Afghaans kon spreken om met een cliënt uit de ambulante trajecten te kunnen communiceren. Ik heb toen Jasmien getipt en Jasmien is bij deze cliënt betrokken geraakt. Deze vrouw is zeer getraumatiseerd, spreekt geen Nederlands, heeft een NAH, gevlucht uit het land van herkomst en is nu zwanger. Hoe Jasmien dit vorm geeft is bewonderenswaardig. Ze is erg objectief en toont zeer veel respect voor deze cliënten. Volgende week gaat Jasmien bijvoorbeeld Afghaans met haar koken, dit betekent zo ontzettend veel voor deze vrouw! Ook heeft Jasmien nog een agressiecursus op gezet en heeft ze geheel kosteloos een zeer interessant spreker geregeld om ons een ochtend bij te scholen. Deze aanpak gericht op agressie, hanteren wij nu binnen onze werksetting en werkt! Jasmien heeft afgelopen jaar zo’n bijzondere bijdrage geleverd aan ons team, aan onze dienst en is van onschatbare waarde. Zonder haar hadden wij niet zo’n goede zorg kunnen leveren aan cliënten die ons niet kunnen verstaan. Daarom is zij onze topper!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De nominatie is denk ik zeer verdiend, omdat Jasmien een groei en ontwikkeling heeft laten zien. Bij jongeren die niet altijd alle mogelijkheden zómaar toegereikt hebben gekregen, vind ik het extra speciaal als zij zich op deze wijze transformeren. Jasmien heeft een persoonlijk verhaal en het succes wat zij nu heeft op haar stage, is voor haar niet altijd vanzelfsprekend geweest. Daarom denk ik dat deze nominatie heel passend en terecht is.

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000Leerbedrijf: Severinus Stichting
Adres:
Platanenlaan 28
5507 MD Veldhoven
Jasmien neemt prijs in ontvangst
Jasmien neemt prijs in ontvangst

Wethouder Yasin Torunoglu reikte haar een trofee uit én een cheque ter waarde van 500 euro.

Jasmien met haar mentor en stagebegeleider
Jasmien met haar mentor en stagebegeleider
Jasmien neemt prijs in ontvangst
Jasmien neemt prijs in ontvangst