Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Ibrahim Sanan, student Middenkader Engineering Mechatronica aan Da Vinci College
Mijn opleiding biedt veel kansen. Zo mag ik voorlichting geven aan toekomstige studenten, maar heb ik ook stage kunnen lopen in Spanje. Alles draait om leren en inspireren.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Ibrahim

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Andere studenten inspireren en enthousiasmeren. Dat kan deze student Middenkader Engineer Mechatronica als geen ander.

Door zijn interesse in cultuur spreekt Ibrahim een brede doelgroep aan. De opleiding Mechatronica is hem op het lijf geschreven. Hij blijft steeds zoeken naar uitdagingen in zijn vak, maar ook daarbuiten. Hij liep stage in Spanje, daar vlogde hij met zijn klasgenoten en vrienden. Ibrahim is voor het Da Vinci college in verschillende rollen actief als ambassadeur. Daar past de rol als ambassadeur van het mbo perfect bij!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Dat het mbo geeft waarde aan onzichtbare kennis en vaardigheden, weet Ibrahim uit ervaring. Toen hij havo net niet haalde, ging hij aan de slag bij een supermarkt en een productiebedrijf. Hard werken, vrijwilliger zijn bij de moskee en zijn handen uit de mouwen steken zijn voor hem geen punt. Zijn leeftijdsgenoten helpen die op zoek zijn naar een passende (studie)keuze, dat is zijn missie. Terwijl hij de hele wereld hielp, bleven zijn eigen talenten ongezien.

Ibrahim pakt aan wat op zijn pad komt en daarin is hij heel productief en dienstverlenend. Hij zet hierbij altijd zijn innerlijke drive in om technische vraagstukken op te lossen. Ook tijdens zijn stage in Spanje nam hij een voortrekkersrol in de projecten. Hij werkte professioneel met oog voor zijn klasgenoten en docenten.

Ibrahims missie en passie zet hij ook in om jonge studenten informatie te geven en te helpen. Hij is ambassadeur van het Da Vinci College voor de sector Techniek & Media, het landelijke promotieteam van Techniek talent Nu, ambassadeurs voor internationale stages en hij is vrijwilliger in de moskee.

Ibrahim is een verrassende persoonlijkheid. Zoals Ibrahim het verwoordt: ‘Koude handen en een warm hart, oftewel'manos frías, corazón caliente.’

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ibrahim: 'Ik was positief verbaasd over mijn nominatie. Vrijwilligerswerk en sociaal en maatschappelijk betrokken zijn zie ik als iets vanzelfsprekend. Anderen helpen, daar voel ik mij goed bij. Natuurlijk is het mooi om te zien dat dat gewaardeerd wordt.'

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ibrahim: 'Ik wil graag een engineer worden op het gebied van mechatronica/robotica. Op dat gebied wil ik een bijdrage leveren aan de wereld. Verbeteringen realiseren waarbij mensen in moeilijke omstandigheden gebaat zijn.'

School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:Leerbedrijf:


Reacties (3)

 • Kursad ulkudas
  Hand in hand
     maandag 30 oktober 2017 1:31
 • Suayip Ozdal
  You go ibo ik steun jou.
     zondag 29 oktober 2017 23:24
 • Geen naam
  Prachtig ! Zulke mensen hebben we zeker nodig in de maatschappij. Iemand die door zijn talenten andere kan helpen en inspireren!
  Alle goeds is jou gewenst !
     donderdag 12 oktober 2017 13:53