Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Femke Rops, studente Fotografie aan ROC A12
Met foto’s vertel ik verhalen. Niet alleen die van mij, maar ook van anderen. Ik sta klaar voor iedereen. Zo ben ik een aanspreekpunt voor medestudenten en ben ik actief bezig het onderwijs te verbeteren.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Femke

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Femke is student Fotografie bij Beeld & Geluid en heeft een geweldig portfolio. Ze zet zich enorm in voor haar studie en toont daarbij veel doorzettingsvermogen. Daarnaast is Femke ook ambassadeur voor ROC A12. Je kunt altijd op haar rekenen: ze helpt bij open dagen, geeft gastlessen, geeft workshops en uitleg aan leerlingen van het vmbo. Dit doet ze erg goed en is hier netjes en oprecht in.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Femke heeft zich enorm ingezet voor het ambassadeurschap , waarbij ze in haar vrije tijd klaarstaat om de school een betere naam te geven. Niet alleen bij de ambassadeurs doet ze vrijwillig iets voor de school; ze is ook actief bij de locatieraad van de technische opleidingen. Hierdoor kan ze meedenken en haar mening geven over de school en de opleidingen. Bovendien kan ze hiermee zichzelf ook profileren en innoverend bezig zijn. Ze wordt vaak gevraagd door de opleiding VEVA om te fotograferen en wordt door hen gezien als vaste huisfotograaf. Als er even niemand actief is om te fotograferen vanuit het bpv-bedrijf van school staat Femke ook altijd klaar om te fotograferen.

Ook door haar klasgenoten wordt Femke gezien als een topper. Ze staat altijd voor ze klaar en gaat geen uitdaging uit de weg. Ze is het aanspreekpunt van de klas. Ze heeft gestreden en doorgezet wanneer het niet mee zat. Ze zegt wat ze denkt en doet wat haar goed ligt. Een echte uitblinker als het aan haar klasgenoten ligt.

Femke is in haar vrije tijd ook actief om het raftteam Forward Motion een betere naam te geven in de raftwereld. Ook dit is op vrijwillige basis.

Daarnaast heeft Femke anorexia overwonnen. Dit is voor haar een grote overwinning geweest en dit zie je terug in haar hele manier van doen. Femke is een schijnende persoonlijkheid die zich graag inzet voor anderen. Haar ziekte is ook de reden geweest dat zij heeft gekozen voor het vak fotografie. Ze wil graag een verhaal vertellen, haar verhaal. Ze is niet het standaard plaatje van een anorexia patiënt. Dat wil ze laten zien. Plaatjes zeggen zoveel meer dan 1000 woorden. Ook wil ze de verhalen vertellen van geüniformeerde beroepen, waarmee ze in aanraking kwam tijdens haar ziekte. Ze zag dat er veel onbegrip voor deze beroepen is. Femke wil ook hun verhalen vertellen en hen positief in beeld brengen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Femke is super trots op haar nominatie als uitblinker. Dit geeft voor haar een bevestigend gevoel dat zij gezien wordt door docenten. Door de nominatie kan zij weer iets extra's betekenen voor haar opleiding en voor de school. Want dat is uiteindelijk waar zij het voor doet. Ze vindt het vooral super gaaf om genomineerd te zijn: staan voor de school en opleiding vanuit een grote betrokkenheid.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Doorgaan in de fotografie. Ze wil uiteindelijk als zelfstandig fotograaf aan de slag en werkzaam zijn als fotograaf bij politie, defensie, ambulance of brandweer. Vanwege het verhaal en de emotie rondom deze geüniformeerde beroepen die vaak met een vooroordeel te maken hebben. Daarnaast trekt de snelheid en de uitdaging van deze beroepen Femke ook aan. Uiteindelijk is haar doel om gehoor te geven en bekendheid aan verschillende beroepen of bedrijven. Dit voor haar toekomst maar ook nu als rol als Ambassadeur

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Femke maakt een positieve indruk. Door haar eerlijkheid over wie ze is als persoon en de verdieping die zij zoekt, haar portfolio met mooie foto’s en haar flexibele instelling. Wat erg positief aan Femke is, is dat ze overal op inspeelt, enthousiast is en van alles aanpakt. Ze lijkt zich in elke situatie wel op haar gemak te voelen. Ze is een bezig bijtje dat graag van aanpakken houdt. Een dame met pit die aangeeft wat ze wil gaan doen en wat haar ambities zijn. Femke neemt zelf initiatief en maakt makkelijk contact. Wat opvalt bij Femke is dat ze heel snel een plek verwierf binnen de organisatie. Dit gaat op een hele natuurlijke manier. Of ze nou op een politiebureau was of in een gemeentehuis bij de boa’s, het maakte haar niet uit. Ze gedroeg haar heel natuurlijk en professioneel en deed prima je ding. Wat ook opvalt is dat ze vrij snel een klik heeft met de mensen die ze fotografeert. Haar spontane karakter helpt hierbij.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Als ACP feliciteren we Femke van harte met deze waardering! Uitblinker van het jaar is wat ons betreft ook van harte gegund, Femke zet zicht met veel inzet en enthousiasme in en denkt kritisch mee bij wat ze doet. Dus daarnaar kijkend: wel verdiend Femke, ga zo door

School: ROC A12
Adres:
Postbus 82
6710 BB Ede
Telefoon:
0318-455500
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Politievakbond ACP
Adres:
Larikslaan 1
3833 AM Leusden
Telefoon:
033-4952822
Foto Femke poster Uitblinkercampagne
Foto Femke poster Uitblinkercampagne

Campagneposter Femke

Femke aan de slag bij de Politievakbond ACP
Femke aan de slag bij de Politievakbond ACP

Femke in actie bij de Politievakbond ACP

Femke in actie
Femke in actie

Femke tijdens haar fotografeer klussen.

Femke aan de slag voor VEVA op locatie
Femke aan de slag voor VEVA op locatie

Femke actief voor de opleiding VEVA van ROC A12 in EdeReacties (6)

 • geuravandijk@gmail.com
  Voor de meeste stemmen!
     donderdag 9 november 2017 21:57
 • Anita ten Dam
  straalt energie uit
     donderdag 9 november 2017 9:04
 • Kathleen Kennedie
  Een prachtige lach en tomeloze energie! Dat is wat Femke uitstraalt als ze als ze met haar opleiding en vak bezig is! Ze zet zich enorm in voor ROC A12.
  Geweldige ambassadeur.
  Iemand om heel trots op te zijn, en dat zijn we ook.
     woensdag 8 november 2017 22:00
 • Koen Kraaijvanger
  Wat Femke voor mij een echte uitblinker maakt, is dat ze alles met volle inzet doet. Al haar extra activiteiten en inspanningen bovenop haar normale studie zijn fantastisch, maar Femke blinkt ook uit in het normale. Voor een student die worstelt met haar dyslexie werkt ze keihard aan haar talen en blijft haar best doen om ook dat goed te doen. Terwijl menig student niet wakker ligt van het cijfer van rekenen, wil Femke haar 6 juist herkansen omdat ze weet dat ze beter kan. Deze ambitie en drive om te presteren laat ze op alle aspecten van haar opleiding zien, en dat bewonder ik in Femke. Of het nu een leertaak is, een oefenexamen, een open avond of foto's maken bij een buitenschoolse activiteit; bij alles straalt Femke van enthousiasme.
     woensdag 27 september 2017 10:07
 • Astrid Wagenaar
  Wat ben ik toch enorm trots op je Femke! Ondanks tegenslag in je leven sta je altijd open voor anderen, zet je je in voor je mede-studenten en docenten en blijf je onophoudelijk enthousiast voor studeren op het MBO. Je gelooft oprecht in de kracht van een MBO-opleiding en je draagt dit onvermoeibaar uit aan leerlingen van Middelbare scholen.
  Zo heb je mij geholpen tijdens een voorlichtingsavond op een Middelbare school. Mijn collega kon er niet bij zijn. Jij bood spontaan an om mij te helpen: je pakte de microfoon en richtte je tot de leerlingen. na elke voorlichting nam je rustig de tijd om alle vragen van leerlingen en ouders te beantwoorden. En ik? Ik kon alleen maar bewonderend en supertrots naar je luisteren. Ik kan en kon me geen betere ambassadeur voor MBO voorstellen.
     dinsdag 12 september 2017 19:20
 • Nannette van Hoek
  Ik ben supertrots op jou! Herkenbaar wat er over je gezegd en geschreven is. Het past precies bij je.
  Je spontaniteit, makkelijk contact leggen, van je laten horen, zeggen wat je denkt. Een sterke jonge vrouw die een mooie toekomst voor zich heeft en iets wil betekenen voor het mbo.
     woensdag 6 september 2017 18:14