Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Ezra de Fretes, student Technisch specialist personenauto's aan Scalda
Dit jaar werd ik Nationaal Kampioen Skills Heroes. Ik geloof niet alleen in problemen oplossen, maar ook de oorzaak van het probleem vinden. Als je iets doet, doe het dan goed.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Ezra

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Ezra is 23 jaar en deed in maart 2017 mee aan Skills Heroes. Na drie lange wedstrijddagen in de RAI werd hij eerste in zijn vakgebied Technisch specialist personenauto´s. Inmiddels is hij klaar met zijn opleiding en is hij gestart met werken bij Autobedrijf Cieraad. Zijn droom: een eigen bedrijf starten.

Ezra begon met een hbo-opleiding. Dit vond hij te theoretisch en daarom koos hij voor de mbo-opleiding Technisch specialist personenauto’s. Hij was altijd al geïnteresseerd in auto’s, daarom kocht hij op zijn 17e een auto die hij zelf volledig restaureerde. Met name het vinden van storingen spreekt hem erg aan. “Als er iets kapot is dan vervang ik het niet alleen, maar dan ga ik ook op zoek naar waar het echte probleem vandaan komt. Juist het zoeken naar de oorzaak is iets wat mij fascineert,” vertelt Ezra. ''Als je iets doet, doe het dan goed.''

Dat Ezra een geboren autotechnicus is, blijkt uit alles. Naast dat hij er gepassioneerd over kan vertellen, helpt hij op zijn vrije middag en in de vakanties mee bij verschillende garages in de buurt. Dat doet hij om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Dat hij goud gehaald heeft tijdens het NK ziet hij als een mooie aanvulling op zijn CV. Daarnaast was het hele traject een hele mooie ervaring, waar hij veel van geleerd heeft.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ezra is Nederlands Kampioen Skills Heroes Autotechniek 2017. Hij heeft er drie lange dagen in de RAI voor gestreden en hij werd uiteindelijk gekozen tot kampioen 2017.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

'Ik ben heel vereerd dat ik voor mijn school ben verkozen tot MBO Ambassadeur 2017. Bij Scalda heb ik altijd de kans gepakt om mee te praten over de toekomstige onderwijsvisie en dat wil ik nu voor heel Nederland gaan doen. Mbo'ers weten wat er speelt in de praktijk en weten ook waar de toekomst ligt van hun branche. Eigenlijk zijn wij mbo' ers allemaal uitblinkers in ons eigen werkveld. Dus om al deze uitblinkers van Nederland te mogen vertegenwoordigen is misschien een flinke verantwoordelijkheid, maar die ga ik niet uit de weg! Geef mij de kans en ik pak hem met beide handen aan. Laten we het mbo in een beter daglicht zetten en met elkaar zoeken naar verbeteringen voor de toekomst. De toekomst is van ons!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Tijdens zijn stage bij Autobedrijf Cieraad kreeg Ezra een contract aangeboden vanwege het enthousiasme dat ze bij hem hadden. Hij is inmiddels begonnen met zijn vaste baan en denkt er zelfs aan om een eigen bedrijf te starten wanneer dat mogelijk voor hem is. Ezra heeft al ideeën, maar voordat hij dat kan doen, wilt hij natuurlijk eerst nog wat meer ervaring opdoen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

'Ezra is een zeer enthousiaste jongen, wat je tegenwoordig niet vaak meer meemaakt. Zijn leergierigheid kent geen grenzen. Hiermee kan hij anderen, net dat duwtje geven om ook dat enthousiasme te ontwikkelen.'

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij vinden zijn nominatie toch wel een hele eer. Alhoewel hij het zelf heeft bereikt, hebben wij er ook een steentje aan bij kunnen dragen. We zijn dan ook heel blij dat hij nu in vaste dienst is bij ons. Samen kunnen we nog veel meer bereiken in de toekomst.

School: Scalda
Adres:
Postbus 102
4530 AC TERNEUZEN
Telefoon:
0115-641700
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Autobedrijf Cieraad
Adres:
Gildeweg 7
4383 NH Vlissingen
Telefoon:
0118-469999
Aftermovie Skills Heroes 2017
Aftermovie Skills Heroes 2017

Spot jij onze Ezra op het podium??? :)

**Stem op Ezra** Scalda's Mbo-Ambassadeur 2017!
**Stem op Ezra** Scalda's Mbo-Ambassadeur 2017!

Geef me je stem en
je hoort van me!

Ik ben Ezra de Fretes, oud-student Technisch specialist personenauto's aan Scalda

Dit jaar werd ik Nationaal Kampioen Skills Heroes. Ik geloof niet alleen in problemen oplossen, maar ook de oorzaak van het probleem vinden. Als je iets doet, doe het dan goed.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Ezra met zijn medaille van Skills Heroes!
Ezra met zijn medaille van Skills Heroes!
Krantbericht over Ezra
Krantbericht over Ezra
Uitslag Skills Heroes finale 2017
Uitslag Skills Heroes finale 2017