Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben David Hendriks, student Maatschappelijke Zorg aan ROC Horizon College
Ik vond het van kinds af aan al fijn om problemen van mensen op te lossen. Tegenwoordig help ik in de psychiatrie. En ik bereik dan ook heel veel met de mensen.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met David

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

David is een natuurtalent in een moeilijk vakgebied: de psychiatrie. Tijdens zijn stage begeleidt David mensen met onder meer schizofrenie, autisme en borderline en krijgt hij met ingewikkelde situaties te maken. Met zijn open en neutrale blik kijkt hij wat een cliënt nodig heeft en denkt hij na over hoe hij behandeld zou willen worden in een bepaalde situatie. Werkend vanuit dat perspectief onderscheidt David zich van andere studenten.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Als student van de opleiding Maatschappelijke Zorg (persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) liep David als een van de weinige studenten in het tweede leerjaar al stage in de psychiatrie. Normaliter mogen alleen derdejaars studenten dat doen. En als mbo’er heeft hij een hbo-stageplaats verworven, dat is uniek. Daarnaast weet hij als jonge mbo-student het vertrouwen van zijn cliënten te winnen en voelen zij zich veilig bij hem. Dat dit David op zo’n jonge leeftijd (21) allemaal al is gelukt, is een hele prestatie.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

‘Ik vind het een hele eer om uitblinker van het Horizon College te zijn. Op deze manier kan ik de psychiatrie onder de aandacht brengen en meer begrip creëren. Er zijn veel vooroordelen over psychiatrische aandoeningen, maar iedereen kan ermee te maken krijgen. Tijdens mijn stage probeer ik de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënten te vergroten zodat ze zich beter kunnen redden in de maatschappij. Als dat lukt geeft het veel voldoening.’

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

‘Ik wil graag doorstuderen tot psychiatrisch verpleegkundige. Je mag verpleegkundige technische handelingen uitvoeren en krijgt meer bevoegdheden. Daardoor kun je mensen beter helpen. Mijn uiteindelijke ambitie is om sociaal psychiatrisch verpleegkundige te worden. Hiermee kun je het psychische gedeelte en medische gedeelte van een cliënt nog beter begeleiden en dat vind ik enorm interessant en een uitdaging.’

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Volgens Erik-Jan van Galen is David enorm gedreven en heeft hij in korte tijd veel vertrouwen gewonnen. ‘Met respect en geduld stimuleert en motiveert David cliënten. In moeilijke en heftige situaties kan hij met zijn humor en relativeringsvermogen een goede oplossing vinden. Dat hij dit op zo’n jonge leeftijd kan, is bijzonder. David is ambitieus en dat uit zich in het feit dat hij tijdens vakantie of feestdagen ook komt werken. Hij loopt stage, niet omdat het moet, maar omdat hij het heel leuk vindt. Hij ontpopt zich tot een natuurtalent en dat maken we niet vaak mee.’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

RIBW K/AM is blij met de nominatie van David en is ervan overtuigd dat hij zijn roeping heeft gevonden om in de geestelijke gezondheidszorg te werken.

School: ROC Horizon College
Adres:
Postbus 30
1800 AA Alkmaar
Telefoon:
072-5476600Leerbedrijf: RIBW K/AM De Boshoek
Adres:
Zon Bastion 5
1991 PK Velserbroek
Telefoon:
023-5388489


Reacties (8)

 • Karin
  Mooi zo'n roeping!
     dinsdag 14 november 2017 12:34
 • W. Hendriks
  David, ik ben enorm trots op jou.
     zondag 12 november 2017 12:54
 • Audrey van Norde
  Ik ben trots op David niets was hem te veel en alles vond hij leuk tijdens zijn stage.
  Ik heb nog nooit zoveel inzet en passie gezien bij een stagiaire.
  je bent een top gozer!!! daar kan gen prijs tegenop.
     donderdag 9 november 2017 20:10
 • Henkie de Boer
  Deze kek is kewoon een super koeie kerel, helpt altijd met omaatjes over laten steken, wereldgozer deze moan
     woensdag 8 november 2017 12:35
 • Hanny Kaan
  Zo jong en dan al zo gedreven bij wat hij doet, een talent op veel fronten.
  Hij kan met zijn houding en empathisch vermogen heel veel betekenen voor mensen in probleemsituaties
     donderdag 26 oktober 2017 13:14
 • Wilma vd Zwan
  Als je op jonge leeftijd al zoveel committment kan hebben met de doelgroep psychiatrie en dit in woord en gebaar kan uitdragen mag je wat mij betreft deze titel met trots ontvangen en dragen.
     vrijdag 8 september 2017 9:54
 • Kammen
  Davi heeft van mij al gewonnen
  Zo jong en dan al in de psychiatrie werken en al resultaten boeken
  Dit is een natuurtalent
     woensdag 6 september 2017 10:27
 • M. Hoekstra
  David heeft voor mij al gewonnen!! Het is een kanjer!
     dinsdag 5 september 2017 18:01