Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Charity Lubrano Barbosa Vicente Pires, studente Entree Plus jonge moeders richting Assistent dienstverlening & facilitair aan Zadkine
Het levende bewijs dat je ook als jonge moeder wat kunt bereiken. Het is vallen en opstaan. Geen excuses zoeken, maar uitdagingen! Dat inspireert anderen. Deze verkiezing winnen zou de kers op de taart zijn.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaalCharity Lubrano


Interview met Charity

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Charity zit in een van onze entree plus klassen en wel in die van de jonge moeders. Charity zorgt voor haar 2 kindjes van 2 en 4 jaar. Ze heeft weinig verzuim en nog nooit een onvoldoende gehaald. Ze heeft een 10 gehaald voor haar spreekexamen Nederlands (presentatie) en ze heeft deelgenomen aan de landelijke examens rekenen en Nederlands op 2F. En dat alles terwijl ze onder zeer moeilijke omstandigheden zorg draagt voor haar gezin. Haar stage heeft ze voorbeeldig gelopen bij Huis van de Wijk "Het Ravennest" binnen WMO Radar. Ze willen haar daar eigenlijk niet kwijt, maar ze kiest volgend jaar op niveau 2 toch voor een andere stage waar ze weer nieuwe dingen zal kunnen leren.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Charity heeft gedurende haar stage ook in de avonden en weekenden stage gelopen mits er oppas voor haar kindjes beschikbaar was. Dit deed zij niet omdat dat van haar werd verwacht maar omdat zij een dusdanige verbinding voelde met haar stage en de cliƫnten met wie zij daar werkte dat zij het zelf leuk vond om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals de aanschuifmaaltijd voor ouderen of de ouderenbingo. Ook heeft zij met veel plezier geholpen op onze Horeca-afdeling tijdens de inloopdiners van de wijk die wij als Startcollege hebben georganiseerd. Zij heeft haar persoonlijke omstandigheden en de opvoeding van haar kinderen op geen enkel moment gebruikt als reden of excuus om minder goed te kunnen functioneren/presteren op school of in het leerbedrijf. Ze heeft haar klasgenoten gemotiveerd, bemoederd en aangemoedigd, alles om hen te stimuleren het vol te houden. Ze coachte als het ware de hele klas. Haar bijnaam was niet voor niets klassenmama!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Charity was, toen haar het nieuws per telefoon verteld werd "flabbergasted". Ze is ontzettend blij en trots en voelt zich vereerd dat ze Zadkine Uitblinker 2017 is geworden en genomineerd is voor Uitblinker van het jaar.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Charity wil heel graag met jeugdigen/jongeren gaan werken. Zij is zelf van ver gekomen en hoopt dat ze als ervaringsdeskundige zelf later ook anderen kan gaan helpen voor wie het allemaal niet vanzelfsprekend is. Ze is nu aangenomen bij de opleiding Zorg en Welzijn niveau 2 (23+ klas) en hoopt van hieruit zo snel mogelijk door te stromen naar niveau 3 en/of 4, al zal dit ivm haar leeftijd nog kantje boord worden. Haar streven is om ergens in dit traject te kunnen versnellen zodat ze voor haar 30e is aangenomen op een niveau 4-opleiding Maatschappelijke zorg.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stagebegeleider Delano Eli heeft al meerdere studenten van het Zadkine Startcollege begeleid. "Uiteraard is elke student uniek en doet iedereen zijn of haar best op diens eigen manier. Charity geeft echter net dat beetje extra. Ze doet niet alleen wat er wordt gevraagd, ze is ook niet te beroerd zich extra in te zetten, ook niet buiten schooltijden om. Verder is ze betrouwbaar en kun je echt op haar rekenen. Ze wordt gezien als een volwaardige kracht!"

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Absoluut terecht en verdiend. Zoals de studieloopbaanbegeleider ook al aangaf in de motivatie; zij is een voorbeeld voor vele andere ongediplomeerde jonge mama's die wij in Rotterdam hebben!

School: Zadkine
Adres:
Benthemplein 15
3032 CC Rotterdam
Telefoon:
088-945 31 00
Website:Leerbedrijf: WMO-Radar, locatie het Ravennest
Charity Lubrano
Charity Lubrano


Bekijk alle ambassadeurs 2017
Reacties (8)

 • Clyde Pinas
  Topper!!!
     zaterdag 11 november 2017 0:25
 • Peter JonkmanIk ben
  Charity gefeliciteerd met je uitverkiezing. Je bent een voorbeeld voor velen. Wens je veel succes ga zo door.
  afz.Peter Jonkman docent van de Entree opleiding ROC A12 Ede.
     donderdag 9 november 2017 9:04
 • Melissa
  Veel succes meid. Mijn stem heb je!

  Melissa van de maantjes ;-)
     woensdag 11 oktober 2017 20:01
 • Esther
  You go girl! Make it happen! Je bent de schrijver van je eigen verhaal...
  Je maakt me super trots!
  Succes!
  Groetjes Esther
     zaterdag 9 september 2017 20:56
 • Mieke
  Veel succes Charity! Ik stem op jou!
     vrijdag 8 september 2017 22:23
 • Omar Ab Sh
  Mevrouw succes vul altijd
     vrijdag 8 september 2017 8:58
 • Nine
  Super trots op je!!!
     woensdag 6 september 2017 18:45
 • Padonna
  Goed zo meid,ik geloof in jouw,en laat dit voor jouw de inspiratie zijn,waardoor je de gehele opleiding naar terug kan blikken . Succes !
     woensdag 6 september 2017 18:02