“Ik ben altijd al op een bepaalde manier bezig geweest met vormgeving”

Rens Hein is student stand, winkel & decorvormgeving op het SintLucas. “Rens is een jongen die gaat tot het uiterste om zo een product neer te zetten totdat hij tevreden is. Zijn werk wordt sterk door zijn doorzettingsvermogen, vastberadenheid en het kiezen van zijn eigen leerdoelen. En dat resulteert werkstukken van hoogstaande kwaliteit” Aldus zijn begeleider op het SintLucas.

Naast dat hij creatief en getalenteerd is, is Rens ook een jongen die prettig is in omgang, communiceert op het moment dat het nodig is en zelfs in conflicten in zijn proces vriendelijk en professioneel blijft. Volgens SintLucas is Rens ook nog eens behulpzaam richting medestudenten en school. Alle reden voor Sint Lucas om Rens te nomineren voor de landelijke Uitblinkersverkiezing van de MBO Raad.  

Prestatie tijdens Dutch Design Week 2014
Rens heeft tijdens zijn stage een expositie ontworpen, geproduceerd en gedraaid tijdens de Dutch Design Week 2014. Een ongekend goede prestatie voor een eerste stage en kennismaking met de praktijk.

“Ik ben altijd al op een bepaalde manier bezig geweest met vormgeving”
‘Dat ik vanuit SintLucas mee mocht doen aan de landelijke Uitblinkersverkiezing, zie ik als een groot compliment. En als een waardering voor mijn inzet, harde werken en behaalde resultaten. Ook vind ik het een eer dat ik mijn opleiding mocht vertegenwoordigen. Ik ben altijd al op een bepaalde manier bezig geweest met vormgeving. SintLucas biedt mij als student goede kansen, met goede en enthousiaste docenten, een prettige sfeer en gezellige medestudenten. Dit alles maakt dat ik plezier heb in wat ik doe, ik haal er veel voldoening uit.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?
“In mijn stageperiode bij Studio René Siebum heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe het is om een ontwerpstudio te runnen. René heeft mij veel laten zien en ervaren. Hierdoor weet ik zeker dat ik door wil gaan in deze richting, zonder overigens een heel concreet beeld.

Het MBO kenmerkt zich door de korte lijn naar de praktijk. Er is een breed aanbod aan opleidingen. Ik heb een studie kunnen kiezen die echt bij me past en waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen. Voor mij een mooie basis van waaruit ik kan doorstuderen.”