Rufilius van der Sloot
Aantal stemmen

Wie anders ontwerpt serious games?

Niemand anders dan Rufilius van der Sloot van Grafisch Lyceum Utrecht
Hij combineert games met educatie: een schot in de roos. Daarom is deze student Game Artist genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Grafisch Lyceum Utrecht.

Promotie

Rufilius van der Sloot

Deel mijn verhaalRufilius van der Sloot


Interview met Rufilius

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Rufilius blinkt zowel uit in zijn schoolprestaties als in zijn inzet voor het Grafisch Lyceum Utrecht. Hij is een uitstekende Game Artist en was enkele jaren vertegenwoordiger van de stem van onze studenten als klassenvertegenwoordiger en lid van de Studentenraad.
Tijdens het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en de minister van OCW Jet Bussemaker heeft hij het hele gezelschap rondgeleid en hen wegwijs gemaakt in de wereld van Gaming. Daarbij heeft hij de opleiding en de school op zijn eigen autenthieke en deskundige wijze vertegenwoordigd.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Hij is een creatieve 3D artist met als specialiteit ‘3D environments en assets’. Op dit moment loopt hij stage bij de politieacademie in Apeldoorn. Daar heeft hij de verantwoordelijkheid om het Zuiderpark in Den Haag in 3D na te bouwen. Dit model zal dan in simulaties gebruikt worden om calamiteiten bij het Parkpop-event na te bootsen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Rufilius is zeer vereerd dat is verkozen tot GLU-uitblinker 2016. En gaat zijn uiterste best doen om ook de landelijke verkiezing te winnen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Rufilius wil na zijn studie zijn eigen bedrijf in Serious Gaming gaan beginnen. Hiermee wil hij een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Rufilius is een echte teamplayer, heeft een positieve grondhouding en heeft als klassevertegenwoordiger altijd een verbindende rol in de klas gehad. Ik heb Rufilius nooit chagrijnig gezien, in de klas was hij altijd de vrolijke noot en tegelijkertijd zeer serieus als het om zijn opleiding en toekomst ging. Het is een jongen met uitstekende communicatieve vaardigheden, een goed gevoel voor humor, daarbij is hij in staat om op een constructieve manier feedback te geven alsook te ontvangen. Hij roept bij iedereen sympathie op, niet voor niets was hij degene die in gesprek mocht met onze koning.
Rufilius loopt op dit moment stage bij de politie academie en werkt mee aan een serious game voor politie agenten, met als doel agenten te trainen voor speciale doeleinden. Hij bouwt in zijn uppie het ZuiderPark in Den Haag in 3D en doet dit met verve tot volle tevredenheid van de opdrachtgever en de praktijkopleider.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het leerbedrijf is trots op Rufilius. Hij is een gemotiveerde student die uitblinkt in zijn werk. Ze hebben hem dan ook zonder twijfel de verantwoordelijkheid gegeven voor het project waar hij aan werkt. Geheel zelfstandig maakt hij een 3D model van het Zuiderpark in Den Haag, ter voorbereiding op Parkpop.

School: Grafisch Lyceum Utrecht
Adres:
Postbus 5066
3502 JB Utrecht
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Politieacademie
Adres:
Arnhemseweg 348
7334 AC Apeldoorn
Telefoon:
088-6622000
Rufilius van der Sloot, Uitblinker Grafisch Lyceum Utrecht
Rufilius van der Sloot, Uitblinker Grafisch Lyceum Utrecht

De week van GLU Uitblinker Rufilius van der Sloot. Bij het Grafisch Lyceum Utrecht en bij zijn stage bij de Politieacademie in Apeldoorn.

GLU Uitblinker 2016: Rufilius van der SlootReacties (3)

 • Martin Ritmeester
  Het kerel,
  Je hebt er flink werk van gemaakt. Je omgeving zal voor de virtuele community een mooi en zinvolle aanwinst zijn. Veel succes.
  Groeten Martin
     vrijdag 16 september 2016 19:27
 • Ronald Christiaans
  Ik heb Ruuf mogen begeleiden tijdens zijn stage. Fijne vent om mee te werken. Leergierig en initiatiefnemend. En een harde en goede werker. Hij heeft een mooi product gemaakt dat ook daadwerkelijk bij het opleiden en trainen van de politiemedewerkers zal worden gebruikt. Wat mij betreft de winnaar.
     vrijdag 16 september 2016 14:42
 • Peim sloot
  Zo veel talent! Deze jongen is een kanjer!
     dinsdag 6 september 2016 10:15