top 10
Mirthe Oosting
Aantal stemmen

Wie anders motiveert jonge ondernemers?

Niemand anders dan Mirthe Oosting van Noorderpoort
Ze runt haar eigen modeblog en webshop naast haar studie. Daarom is deze studente International Business Studies genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Noorderpoort.

Promotie

Mirthe Oosting

Deel mijn verhaalMirthe Oosting


Interview met Mirthe

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Mirthes motto: ‘Doelen zijn er om gehaald te worden en als ik een doel op stel doe ik er alles aan het doel te bereiken.’ Mirthe houdt van uitdagingen om zichzelf en haar vaardigheden te ontwikkelen. Ze haalt het maximale uit alles wat ze doet. Ook is ze zeer gedreven en ambitieus: zeven dagen in de week is ze druk bezig met haar blog en door haar succes start ze nu een eigen webshop. Mirthe heeft haar ondernemersdrang van haar vader, die ze onlangs verloor. Mirthe: 'Hij was een geweldige ondernemer. Na een carrière in het bedrijfsleven had hij verschillende eigen bedrijven. Ik heb veel van hem geleerd en leer nog stééds van hem.'

Als enige eerstejaars student van Noorderpoort heeft ze daarnaast het traject bij de Ondernemers Academie Groningen gevolgd. Ze is hierbij zelfs genomineerd voor Meest Belovende Student Ondernemer! ‘Overal in de wereld zijn mooie kansen die je kunt pakken, bij IBS is deze mogelijkheid uitstekend,' zegt Mirthe.

Mirthe betrekt mensen bij de activiteiten waar ze mee bezig is en een passie voor heeft. Dit doet op twee manieren: netwerken en workshops geven aan VMBO leerlingen. Ze is bezig met netwerken waarin ze vertelt over haar ontwikkelingen met haar blog en webshop en feedback van mensen van andere vakgebieden vraagt. Ze luistert naar de meningen van anderen omdat ze daar erg veel van leert.

Om anderen te inspireren geeft ze nu ook workshops aan VMBO-leerlingen over ondernemen en het ontwikkelen van je eigen talenten. Mirthe geeft workshops aan VMBO leerlingen waar ze haar kennis en ervaring deelt en ze ze inspireert over ondernemerschap en ondernemerschapsvaardigheden.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Mirthe Oosting heeft op dinsdag 12 april 2016 de Noorderpoort Jaarprijs 2016 gewonnen. Ze ontving deze uit handen van Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Hans Nijland was vooral te spreken over haar ondernemingsdrang die geen grenzen lijkt te kennen.

Mirthe valt nog extra op bij onze docententeam omdat toen ze IBS begon in september 2014 was haar vader terminaalziek. Als SLBer heb ik haar vader ontmoet. Hij vertelde dat hij betreurde dat hij haar diplomering niet zal mee maken, maar dat hij blij was dat Mirthe gestimuleerd wordt bij IBS en dat zij alle kansen op pakt die haar aangeboden worden. Een paar maanden later is hij overleden. In dezelfde periode zijn twee grootouders overleden, dus 3 begrafenissen in 4 maanden tijd. Haar drive is misschien hierdoor nog meer aan gewakkerd. Ondanks deze tegenslagen heeft ze weinig school gemist. Deze gebeurtenissen loopt ze niet mee te koop – ze profileert zich liever met haar kwaliteiten.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Mirthe vindt het erg leuk en speciaal dat ze genomineerd is. 'Het lijkt me erg leuk om er aan mee te doen, het is weer een ervaring en ik hoop dat ik er veel van kan leren. Het is ook weer een nieuwe kans die ik maar al te graag pak.'

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Inmiddels heeft Mirthe naast haar blog (www.missgirlscorner.com) ook een webshop geopend: www.mgcshop.nl. 'Kleding, kussentjes, telefoonhoesjes. Wat ik bij IBS heb geleerd, pas ik toe in mijn eigen bedrijf,' aldus Mirthe.

Na haar mbo-studie wil Mirthe naar het Amsterdam Fashion Institute en daar ook de Engelstalige opleiding volgen. Intussen past ze de onderwerpen die ze op school leert in haar eigen bedrijf. Mirthe: 'Mijn vader zei altijd dat ik hbo moest gaan doen. Leren is de sleutel tot succes. Ik ga de Engelstalige opleiding volgen. Als kind wist ik al dat ik niet alleen in Nederland wil werken.'

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Mirthe weet precies wat ze wil gaan doen zodra ze klaar is met school en wat ze wil bereiken. Vanaf haar 11e wist ze al dat ze voor haarzelf wou beginnen en wou ondernemen. Als Mirthe weet waar ze naar toe wil, dan werkt ze daar ook naartoe en ziet ze geen beren op de weg! Hetzelfde geldt voor het schoolwerk. Ze probeert altijd alles vooruit te plannen zodat ze tijd over heeft voor het ondernemen.

Mirthe probeert zo vaak mogelijk op school te zijn en het liefst mist ze niets! Als Mirthe wel iets mist zorgt ze dat ze de informatie van klasgenoten krijgt. Ze moet weleens een les missen omdat ze een workshop geeft, dat regelt ze dan netjes met de school. Ook op haar werk is ze op tijd en met haar eigen website en webshop maakt Mirthe een planning en duidelijke doelen. Mirthe is een doorzetter. Ze blijft nuchter en is veerkrachtig bij tegenslag.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Mirthe loopt stage bij Experty. Dis is een grote webshop met verschillende producten. Mirthe heeft in het eerste jaar negen weken stage gelopen bij Experty. Het was een goede match waar ze veel heeft geleerd. Ze is niet bang om klanten en leveranciers te benaderen! De match was zo goed dat ze haar een bijbaan hebben aangeboden en daar werkt ze nu nog steeds. Experty was heel tevreden met haar werk en moedigt haar aan in haar ambities om haar eigen webshop te beginnen.

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM GroningenLeerbedrijf: Experty
Stem Mirthe naar de winst!
Stem Mirthe naar de winst!

Dit is onze studente Mirthe. Zij doet mee aan de Landelijke MBO Uitblinker verkiezing 2016 en daar zijn wij heel trots op. Om te winnen heeft zij jouw stem nodig! Doe mee en stem onze Mirthe naar de winst.

Op 12 april won Mirthe Oosting de Noorderpoort Jaarprijs 2016.

Advertentie in Dagblad van het Noorden waarin alle genomineerden voor de Noorderpoort Jaarprijs 2016 voorgesteld worden. Mirthe staat er ook tussen!

Mirthe wordt ook op de website van Noorderpoort trots voorgesteld als winnares van de Noorderpoort Jaarprijs 2016.

Mirthe heeft ook een blog mét webshop: www.missgirlscorner.com

Mirthe over haar succes in de regionale krant Oostermoer.Bekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (4)

 • Mirthe is een topper
  Ja de titel zegt het eigenlijk al... zet m
  Op Mirthe !
     dinsdag 4 oktober 2016 21:57
 • Lisa
  Wow wat een verhaal! Mijn stem heb je!
     zaterdag 17 september 2016 12:41
 • Laura Oosting
  Mirthe is de beste zus die ik maar kan bedenken! Ze helpt me wanneer het nodig is. Ze motiveert & inspireert mij ! Ik heb veel van haar geleerd en ze komt er wel ! Als ik kijk naar wat Mirthe allemaal bereikt heeft op zo'n jonge leeftijd dan kan ik heel trots op haar zijn. En dat ben ik ook ! Kom op Mirth! You go girl !
     vrijdag 16 september 2016 0:22
 • harry bouma
  Mirthe is een topper. Het was een feestje met haar te mogen samenwerken in de aanloop naar de Noorderpoortjaarprijs. Mijn stem heeft ze. Nu de rest van het land nog.
     donderdag 19 mei 2016 8:50