Wessel de Koning
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Wessel de Koning van ROC Friese Poort

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Wessel

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Wessel de Koning heeft zijn BPV gedaan bij Dutchview in Hilversum. Dutchview is marktleider op het gebied van radio-, televisie- en internetregistratie. Zijn BPV werd beoordeeld met een uitmuntend, iets wat zeker in een groot bedrijf als Dutchview, zeer uitzonderlijk is. Er werd Wessel een baan aangeboden en in overleg met zijn begeleider van ROC Friese Poort gaat hij zijn opleiding afmaken in een BBL-traject (werken en leren).

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Hoewel het vakgebied geluid maar een klein onderdeel vormt van de opleiding Televisie en Mediaproductie, is Wessel vanaf het begin van de opleiding vooral geïnteresseerd in dit vakgebied. Hij koos ervoor om al in het tweede leerjaar zijn BPV te doen in dit vakgebied binnen een groot bedrijf als Dutchview, Van beide kanten beviel dit zo goed dat hij ook z’n derde BPV-periode naar Dutchview ging. “Om mijzelf nog meer te bekwamen, volg ik in mijn eigen tijd een cursus gericht op het vakgebied geluid”. Inmiddels is Wessel een echte vakman, een ware geluidstechnicus.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Wessel: "Ik had het gewoon echt niet verwacht. Er worden heel veel leuke en goeie dingen gedaan in het MBO. We hebben een hele leuke verkiezing in de vestiging in Drachten gehad. Tijdens een De-Wereld-Draait-Door-achtige uitzending werd ik gekozen tot vestigingswinnaar. Ook de centrale verkiezing won ik dus ik voel mij beste wel vereerd eigenlijk".

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Wessel: "Ik ga volgend schooljaar vol aan de bak bij Dutchview in het werken-leren-traject. Er staan alweer een aantal hele leuke projecten op de planning. Uiteraard ga ik mijn diploma halen en dan hoop ik dat ik bij Dutchview kan blijven want ik heb het er erg naar mijn zin".

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Wessel weet heel goed wat hij wil en gaat daar voor de volle 100% voor. Hij beheerst de specifieke vaardigheden en competenties die bij de beroepsopleiding horen uitstekend. Vervolgens gaat hij zich zelfstandig bekwamen in extra kennis die hij denkt nodig te hebben om zich te onderscheiden van de rest. Dat waardeer ik enorm in Wessel", aldus Thea Reurich, BPV-coördinator bij ROC Friese Poort. "Hij is een echte vakman op het vakgebied geluid. Hij steekt echt boven het maaiveld uit en we zijn hartstikke trots op hem".

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Dutchview werkt voor grote bedrijven als Endemol en Wessel komt daardoor veel in contact met bekende Nederlanders. Zijn begeleider roemt Wessel om zijn correcte houding richting BN-ers maar ook naar collega’s. Theo Rutte: "Wessel is altijd bereid om te helpen. Wessel valt op door zijn betrokkenheid bij het bedrijf, zijn probleemoplossend vermogen en zijn verantwoordelijkheidsgevoel".

School: ROC Friese Poort
Adres:
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden
Telefoon:
058 284 93 40Leerbedrijf:
Wessel de Koning
Wessel de Koning
Wessel in de regiekamer
Wessel in de regiekamer


Bekijk alle uitblinkers 2012
Reacties (22)

 • Fam de Vries en tante Marie Foppen
  Wessel, veel succes met je BBL!
     vrijdag 3 mei 2013 11:28
 • Afke
  Succes, voor mij heb je al gewonnen
     dinsdag 16 oktober 2012 19:29
 • douwe
  Top
     dinsdag 9 oktober 2012 14:22
 • Byanca Blanke
  Wessel succes
     donderdag 4 oktober 2012 10:49
 • Rudolf Grob (dutchview)
  met Wessel heb ik twee weken geleden de opening van het Stedelijk Museum gedaan wat nogal chaotisch verliep,doordat er 2 programma's gemaakt en door elkaar opgenomen en uitgezonden gingen worden. Een jongen met heeeel veeeel
  initiatief en inzicht in de gebruikelijke techniek, en hij was er altijd als de kippen bij, met storingen oplossen, nog effe dit en dat bij bouwen, en kwiev van het begin tot het eind, en geen onvertogen woord is er gevallen. Op zulke collega's kun je bouwen, en ik kan het weten want ik loop tenslotte al bijna 40 jaar in dit vak. Wessel, ik wens je heel veel sucses, er ligt een mooie toekomst op je te wachten met zo'n goeie instelling.
     woensdag 3 oktober 2012 22:10
 • maria van der snee
  Wessel goed bezig joh! Mijn Dorien heeft ook op je gestemd want zij is gek op BNers.....dus
     maandag 24 september 2012 15:52
 • jeannette van koesveld
  wens je veel succec en hoop dat je wind
     zondag 16 september 2012 19:06
 • Ratje
  Ik wil graag anoniem blijven, ik zit in de klas bij Wessel en kijk al die tijd al erg tegen hem op, ik kijk graag hoe hij de lessen aandachtig volgt en hoe hij soms in de pauze zijn broodje opeet terwijl hij het over de nieuwste technieken heeft, hij is voor mij een voorbeeld en iemand die ik zelf nooit zal worden
     maandag 10 september 2012 15:09
 • Trudie
  Hij is gewoon de uitblinker.
     donderdag 19 juli 2012 8:20
 • Harry en Lucia
  Heee Wessel heel veel succes, de Vlietjes uit Harderwijk
     zaterdag 30 juni 2012 19:14
 • Wil piters
  Mijn stem krijg je omdat ik je al als een hele leuke gast ken.
  Ikwens je een hele mooie toekomst tegemoet.
  Doe de groeten aan je vader.
     woensdag 27 juni 2012 19:05
 • emanuel en mieke Joosten
  Wessel veel succes knap gedaan en nu allemaal stemmen
     dinsdag 26 juni 2012 9:11
 • Chris en Elly van Wijnen (Nijkerk)
  Wessel Toi Toi Toi zet hem op
     zaterdag 23 juni 2012 21:50
 • Jan Koops
  Hey Koning, hardstikke tof. Proficiat en succes.
     zaterdag 23 juni 2012 19:13
 • hendrik mulder
  dat je uitblinkt in je werk zegt ook dat je je werk met veel plezier doet. op die manier schop je het heel ver. Succes !!!
     zaterdag 23 juni 2012 12:39
 • marcel en janine de jong
  wessel succes
     zaterdag 23 juni 2012 10:57
 • Marjolein Plegt
  Ik vind het geweldig Wessel!! veel succes!!
     zaterdag 23 juni 2012 10:40
 • anja krottje
  Wessel succes, onze stem heb je natuurlijk
     zaterdag 23 juni 2012 10:20
 • henneke van beek
  succes!!!
     zaterdag 23 juni 2012 6:24
 • Arie en NIcky vd Kraats
  Uiteraard moet Wessel alle stemmen halen.
     vrijdag 22 juni 2012 23:37
 • Piet Siemonsma
  Wessel was in mijn bedrijf een bijzonder enthousiast en flexibel medewerker. Bovendien altijd vrolijk. Blijkbaar een uitblinker in zijn vak. Hij kan collega's motiveren en stimuleren. Een man van de toekomst.Succes.
     woensdag 20 juni 2012 22:00
 • Paula
  op bovenstaande valt weinig meer toe te voegen. Wessel is niet alleen op het ROC uitblinker.... Wessel da King, mijn stem heb je!
     woensdag 20 juni 2012 12:05