Projectinformatie Foto's / Video's School

Sportdag

Projectbureau Sport & Bewegen organiseert Personeelsdag Belastingdienst

Op vrijdag 24 juni was het eindelijk zover, de personeelsdag van de Belastingdienst vond plaats. Een bijzondere gebeurtenis omdat deze dag werd georganiseerd door een samenwerking tussen het Projectbureau van het ROC van Twente, de Belastingdienst en de Universiteit van Twente.

Ongeveer een half jaar geleden werden de eerste contacten gelegd tussen de belastingdienst en het Projectbureau van het ROC van Twente. Kevin Peper, derdejaars student Facilitair Medewerker in Almelo, nam als student van het Projectbureau de leiding op zich. Hij werd ondersteunt door Sari van Veenendaal, stagiaire van de Johan Cruijff University, in het kader van haar eindscriptie. Samen met de coördinator van het Projectbureau Sander Nieland hebben zij de personeelsdag vorm gegeven en georganiseerd.

De dag begon met een spetterende opening in het stadion van FC Twente voor ongeveer 600 medewerkers. De directeur van de Belastingdienst stal de show door abseilend vanaf het dak van het stadion op het podium terecht te komen. De toon voor de dag was gezet, de stemming zat er gelijk al goed in. Het weer begon hierna ook mee te werken, de wolken trokken weg en de zon begon te schrijnen.

Alle deelnemers konden zich vooraf inschrijven voor workshops. Zij konden een keuze maken tussen 30 workshops. Vanuit het thema ‘Back to the Basic’ kon er gekozen worden voor rustige workshops als Schilderen en Mindpower, maar ook voor de extreme sporten Duiken, Urban Golf en Abseilen. De activiteiten waren verspreid door heel Enschede. Op de Universiteit Twente was het druk met workshops, net als in de Grolsch Veste, het Volkspark en de Zorgboerderij.
Nadat iedereen lopend of met de bus bij de eerste workshop was aangekomen kon de dag echt beginnen. Op het beachvolleybalveld en op de tennisbaan moesten de deelnemers hard werken maar ze genoten zichtbaar. Ditzelfde beeld was te zien bij het klootschieten, boksen en weerbaarheid.

Na 1,5 uur was er even tijd voor een pauze en kon iedereen een heerlijk en gezond lunchpakket soldaat maken. Lang kon hier niet van genoten worden want de volgende workshop stond alweer te wachten. Alle deelnemers verplaatsten zich weer over Enschede om aan te komen op plaats van bestemming. Op een aantal verdwaalde en zoekende deelnemers na was iedereen op tijd voor het middagprogramma. Ook nu waren er vooral lachende gezichten te zien. Na de tweede intensieve inspanning van de dag was het tijd voor een welverdiende douche. De personeelsleden konden zich na een leuke dag met diverse inspanningen aansluiten bij Go Planet voor het eindfeest om de dag feestelijk af te sluiten.

Door een geweldige samenwerking tussen studenten, docenten, stagiaires en de coördinator van het Projectbureau is het een onvergetelijke dag geworden waar veel positieve reacties op binnen zijn gekomen. Het is een win-win situatie waarin projectonderwijs en CGO uitstekend samen komen.

En de medewerkers van het ROC…die konden na het opruimen genieten van een drankje en terugkijken op een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.
Sportdag is toegevoegd door Sander Nieland op 11 juli 2011

Reacties (3)

 • Vina
  At last, somonee who comes to the heart of it all
     maandag 8 juli 2013 15:52
 • Alain Peters
  In de wandelgangen heb ik heel wat positieve reacties waargenomen aangaande het project. Hieruit blijkt maar weer dat dit soort arrangementen prima aansluiten bij de visie van onze opleiding.
     maandag 11 juli 2011 18:43
 • Menno Bom
  Uitstekeknd project waarbij verschillende partijen hun voordeel hebben behaald.
  Voor het CGO onderwijs zijn dit perfecte projecten.
     maandag 11 juli 2011 12:51