Hannelore van Loon

Hannelore pakt aan!


Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Hannelore

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

MBO Verpleegkundige

Waarom heeft de ambassadeur voor deze opleiding gekozen?

Verbinding vormt een groot deel van Hannelore haar bestaan. In de zorg, op de plek waar haar hart ligt, maakt ze dagelijks diepgaande emotionele verbindingen met patiënten en hun dierbaren. Het is haar missie om een bron van steun en begrip te zijn, niet enkel als zorgverlener, maar als medemens wanneer patiënten dat het hardst nodig hebben. Als lid van een kerkelijk gezin, is ze opgegroeid met de kracht van symbolische verbinding. Het geloof heeft haar geleerd om met compassie en respect om te gaan met ethische dilemma's. Dit is soms lastig, maar juist van de moeilijke gesprekken kan ze veel leren. Ze vindt het belangrijk dat iedere student zijn of haar mening veilig op school kan delen, omdat ze zelf weet hoe lastig het kan zijn om dit te doen als misschien de meerderheid er anders over denkt.

Welke dromen heeft de ambassadeur voor de toekomst?

Hannelore heeft grote ambities. Namelijk: arts worden. Naast haar studie Verpleegkunde volgt ze een VWO-traject om deze droom te verwezenlijken. Haar overtuiging is dat iedereen recht heeft op de best mogelijke zorg.

Waarom is Hannelore de ambassadeur voor Koning Willem I College?

Hannelore is een ambassadeur van de opleiding en het beroep. Ze is een zeer betrokken student zowel binnen als buiten het klaslokaal. Hannelore zet zich in voor de belangen van de student door deel te nemen aan de studenteraad. Daarnaast zet zij zich, met een bepaalde bevlogenheid, in voor het verpleegkundig beroep door zich op verschillende manieren in te zetten voor doeleinde buiten haar eigen opleiding om. Op deze manier zorgt Hannelore voor verbinding met de toekomstige beroepsbeoefenaar (voorlichting aan VMBO/ouders) en de hedendaagse praktijk.

Wat moet Nederland weten van de ambassadeur?

Hannelore hoopt binnenkort naar Kenia te gaan voor haar stage. Het is een kans die ze nooit verwacht had. Ze is dankbaar dat haar mbo-opleiding haar deze mogelijkheid biedt. Het vooruitzicht om mensen te helpen vanuit haar passie, voelt als een droom die uitkomt. Ze kan niet wachten om haar vaardigheden in te zetten en om het verschil te maken in een gemeenschap die het nodig heeft. Het idee om nieuwe mensen te ontmoeten, van hen te leren en samen te werken aan iets waar ze echt om geeft, geeft haar een gevoel van doelgerichtheid en voldoening.

School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Jeroen Bosch Ziekenhuis
Adres:
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch
Telefoon:
073-5532000