Sepora Asfaha

Sepora pakt aan!

Wordt Sepora van ROC Midden Nederland Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Sepora Asfaha

Deel mijn verhaalSepora Asfaha

Print mijn poster

Download poster
Interview met Sepora

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Sepora doet International business studies, junior accountmanager (tweetalig) bij ROC Midden-Nederland.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Mijn naam is Sepora Bemnet, ik doe de opleiding internationaal business studies tweetalig: junior accountmanager. De reden waarom ik deze opleiding heb gekozen is omdat het een goede opstap is voor mijn toekomst. De stof en discipline die de opleiding eist zullen mij tegemoetkomen in de toekomst dat motiveert me omdat het me ook een visie geeft over wie ik later zal zijn als ik zo doorga!
Zoals ik al heb aangeven heb ik een visie voor mezelf en daarom ben ik momenteel bezig met een eigen bedrijf op te starten, daarnaast heb ik een excellentie cursus gevolgd genaamd: POWER4TALENT, hier ben ik gecertificeerd voor de volgende trainingen: Agile, Scrum, LEAN, Cyber security, Netwerken, conflictmanagement, presentatietechniek en Visueel communiceren. Mijn stage was ook een mooi ervaring waar ik veel heb geleerd over hoe het is in het bedrijfsleven, en wat er van je verwacht wordt. Dit maakt de weg voor mij meer helder.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

I have a dream- Martin Luther king.
Mijn visie voor de toekomst is dat ik een succesvol bedrijf heb, een nalatenschap. Ik wil een verandering maken op de educatie in Afrika. Ik streef naar een toekomst waar alle kinderen een goede educatie kunnen volgen. Investeren in alle die niet dezelfde kans hebben gehad als ik.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Waarom zou ik de Landelijke Ambassadeur mbo moeten worden?

Ik heb oog voor een individu. Voor de persoon die buitengesloten wordt, voelt- en de persoon die zijn stem niet laat horen. Ik wil die stem zijn voor alle. Niet alleen de studenten die weten waar ze verandering willen, maar ook voor degene die het moeilijk ervaren om de situatie te erkennen. Dit laat al blijken in mijn visie. Afrika wordt vaak gezien als een arm land, maar ik weet dat daar potentie in zit. Ik geloof erin dat zodra we Afrika een nieuw leven in blazen, dat ze ons in een revolutionaire toekomst zullen duwen. Voor nu wil ik beginnen met als doel een stem te zijn voor alle Mbo'ers. Ik heb een visie en de ambitie die vaak als ‘out of the box’ wordt gezien.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Wat weet niemand van mij?
Dat ik poëzie schrijf. Zoals de oud Japans spreuk zegt:
You have three faces. The first face,you show the world.
The second face, you show to your close friends, and your family.
The third face, you never show anyone. It is the truest reflection of who you are

We presenteren ons anders aan verschillende doelgroepen - we laten dingen zien aan degenen die dicht bij ons staan die we niet aan de wereld laten zien, en we hoeven dat ook niet aan de wereld te laten zien. Het derde gezicht kan alles zijn van het zelf in zijn totaliteit of bepaalde dingen die we gewoon privé houden. We blijven authentiek zolang elk gezicht een echt deel van ons bevat.

Poëzie schrijven is mijn derde gezicht. Het is waar ik mijn volle authentieke zelf kan en mag zijn.

School: ROC Midden Nederland
Adres:
Postbus 3065
3502 GB Utrecht
Website:Leerbedrijf:


Bekijk alle ambassadeurs 2021