Daphne de Wilde

Daphne pakt aan!

Wordt Daphne van Aventus Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Daphne de Wilde

Deel mijn verhaalDaphne de Wilde

Print mijn poster

Download poster
Interview met Daphne

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Daphne volgt de opleiding verpleegkunde bij Aventus.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Daphne vindt het heel leuk om voor anderen te zorgen. Ze wilde al van jongsaf aan de zorg in. Wat haar erg aanspreekt in het vak als verpleegkundige is dat er zoveel verschillende richtingen zijn om je in te specialiseren. Je blijft jezelf ontwikkelen!

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

In het eerste jaar van haar studie heeft Daphne een aantal praktijkmiddagen gehad in de dagbesteding van Talma Zorg. Het belangrijkste was hier om goed te leren communiceren met de zorgvragers.
Nu in het tweede jaar loopt Daphne stage bij Casa Bonita, een tehuis voor ouderen. Ze werkt hier op een n afdeling met dementerenden in de psychogeriatrie.
Daphne is mantelzorger geweest voor haar opa tijdens zijn ziekbed.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Haar droom is om straks een zorgvrager kundig genoeg te kunnen helpen als hij/zij het even niet meer weet. En dat je vervolgens toch samen met de zorgvrager tot een oplossing kan komen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Daphne is vrolijk, nuchter en bescheiden. Ze is altijd gericht op het positieve. Ze zoekt mee naar oplossingen en neemt daar ook het voortouw in. Ze stelt vragen en ziet mogelijkheden om haar vak, de opleiding en het mbo te verbeteren.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

De vakjury van Aventus over Daphne: "Wij waren onder de indruk van deze kandidaat. Daphne spreekt met grote trots over het mbo en was heel goed in staat om uit te leggen waarom het mbo zo waardevol is voor onze samenleving. Ze is zeer gemotiveerd, relaxed en spreekt met passie over haar studie en het mbo. Wij zien haar zeker in staat om goede gesprekken te voeren over het mbo met vertegenwoordigers vanuit alle lagen van de bevolking; van de minister van OCW, tot de slager om de hoek of leerlingen in het voorgezet onderwijs."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Daphne speelt in het plaatselijk voetbalteam als verdediger op linksachter. Haar kracht is dat ze anticipeert op het spelverloop en dat de tegenstander niet zomaar langs haar heen komt. Ze maakt het iemand zo moeilijk mogelijk.
Daphne is trotse eigenaresse van Puck, haar koe van 2,5 jaar oud. Ook heeft Puck afgelopen voorjaar een kalf gekregen, Guus. Helaas woont Guus niet meer bij Daphne, maar als het goed is/ goed gaat krijgt Puck in de zomer van 2021 weer een kalfje.

School: Aventus
Adres:
Postbus 387
7300 AJ Apeldoorn
Website:Leerbedrijf: Casa Bonita
Adres:
Ankelaarseweg 91
7316 MC Apeldoorn
Telefoon:
055-5260400