Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Soraya Mardiotto, studente Onderwijsassistent aan Vonk
Ik probeer anderen te helpen en het onmogelijke mogelijk te maken. Een goed voorbeeld is het boek dat ik heb geschreven: Eerste Hulp Bij Puberteit. Het is belangrijk te informeren, inspireren en motiveren!

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Soraya

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Soraya Roos Mardiotto is 18 jaar en komt uit Julianadorp. Deze enthousiaste leerlinge, die de welzijnsopleiding Onderwijsassistent in Schagen volgt, valt op door haar initiatiefrijke en actieve houding en door de inzet die ze toont. Zo werkte ze een schoolopdracht uit tot een boek over de puberteit, dat verkrijgbaar is via bol.com. Ook op andere vlakken toont ze een hoge mate van eigen initiatief. Zo organiseerde Soraya Roos op school de ‘Paarse Vrijdag’ (een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders), is ze klassenvertegenwoordiger en deelnemer in de leerlingenraad van de onderwijsafdeling Welzijn.
De sociale Noord-Hollandse koos niet voor niets voor een welzijnsopleiding. Ze wil haar eigen ervaringen en talenten graag inzetten voor anderen. Zelf werd ze in haar jeugd erg gepest en zag ze het op momenten echt niet meer zitten. Deze negatieve ervaring wist ze gelukkig om te bouwen tot iets positiefs: de drive om er vol voor te gaan, te genieten en anderen te inspireren en motiveren.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Soraya Roos heeft naar aanleiding van een schoolopdracht het boek "Eerste Hulp Bij Puberteit" geschreven. Tijdens het vak wereldoriëntatie, ter voorbereiding op de PABO, koos ze het onderwerp seksualiteit. De uitwerking van de opdracht was zo goed, dat een docente haar aanspoorde om dit verder uit te werken. Zo ontstond het idee om een boek te schrijven over de puberteit en alles wat daarbij komt kijken. Het boek is vooral bestemd voor jongeren en sluit daarom goed aan bij het haar opleiding tot Onderwijsassistent. De ondertitel van het boek - ‘Wanneer je ouders vervelend worden’ – zegt eigenlijk precies waar het in de kern over gaat.
Soraya begon met schrijven op haar elfde, in de periode dat ze erg gepest werd. Het is haar creatieve uitlaatklep. Ze raakte geïnspireerd door de uitspraak van de Amerikaanse essayist Henry David Thoreau: 'Wat voor ons ligt is onbeduidend in vergelijking met wat in ons ligt. En wanneer we dat wat in ons ligt naar buiten weten te brengen, kunnen er pas echt wonderen ontstaan.' In Soraya's geval ontstond dat wonder toen het boek daadwerkelijk werd gepubliceerd.
Het eerste geprinte exemplaar overhandigde ze in het bijzijn van haar klasgenoten en familieleden aan de opleidingsmanager van de afdeling Welzijn. Ze koos daar bewust voor omdat ze blij is met de kansen die zij binnen het mbo krijgt en het feit dat een docente haar aanspoorde om door te zetten.
"Eerste Hulp Bij Puberteit" heeft veel belangstelling van uitgeverijen en scholen en is voor €14,99 te bestellen bij uitgeverij Boekscout of via bol.com.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Soraya Roos voelt zich vereerd: “Mijn opleidingsadvies op de basisschool was een basisberoepsopleiding. Door hard te werken ben ik doorgestroomd naar niveau 4. Maar het mbo is niet mijn plafond. Ik wil blijven groeien; mijn passie is om jongeren te helpen bij hun ontwikkelingen in het onderwijs en in de maatschappij. Het is niet zo dat de dingen die ik doe makkelijk voor me zijn. Het is spannend, maar ik grijp elke kans op mijn pad en geniet van alle dingen in het leven.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

De passie van Soraya is om jongeren te helpen bij hun ontwikkelingen in het onderwijs en in de maatschappij. Het lijkt haar heel mooi om met jongeren te werken. Zij wil heel graag andere mensen helpen door de dingen die zij leert. Daarnaast wil de ambitieuze ambassadrice verder gaan met schrijven: het geeft haar motivatie en is haar creatieve uitlaatklep.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Tijdens haar stages op twee basisscholen is Soraya zeer actief betrokken bij de leerlingen. Zij is een heel creatieve denker en denkt altijd mee om de juiste oplossingen bij problemen te bedenken. Haar creativiteit helpt haar enorm tijdens de handvaardigheid lessen. Soraya is altijd beleefd en betrokken bij collega's, docenten en klasgenoten.

School: Vonk
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:Leerbedrijf: Mavo aan Zee
Adres:
Drs. F. Bijlweg 21
1784 MC Den Helder
Telefoon:
(0223) 540 320 / (06) 28 77 29 86
Soraya Mardiotto
Soraya Mardiotto

Soraya Mardiotto - ROC Kop van Noord-Holland

Boek: Eerste Hulp Bij Puberteit
Boek: Eerste Hulp Bij Puberteit

Auteur: Soraya MardiottoReacties (8)

 • Natasja dirks
  Lieve Soraya, wij als ouders zijn zo ontzettend trots op je met wat je allemaal bereikt hebt! Jouw positiviteit en doorzettingsvermogen heeft je gebracht waar je nu staat! Je bent een topper! Xxx je mams
     donderdag 2 november 2017 11:15
 • Mathilde Faas
  Soraya, ik vind je een kanjer en wens je veel succes met het bereiken van je doel: jongeren helpen! De toekomst is in afwachting van de nieuwe generatie met respect voor jezelf en de ander.
  Go for it, girl! X
     zondag 29 oktober 2017 22:30
 • Gottfrid Svartholm
  Du kan räkna med mig
     woensdag 18 oktober 2017 9:34
 • Chanique
  Hey
     woensdag 18 oktober 2017 9:32
 • Nog iemand van ICT
  +1 vote
     woensdag 18 oktober 2017 9:31
 • Arco Stam
  Ik stem op je
     woensdag 18 oktober 2017 9:29
 • Max van Schie
  I will vote for you
     woensdag 18 oktober 2017 9:27
 • Iemand van ICT
  Je hebt mijn stem.
     woensdag 18 oktober 2017 9:26