top 10
Nick Vijn
Aantal stemmen

Wie anders fleurt de maatschappij op?

Niemand anders dan Nick Vijn van Clusius College

Hij is een luisterend oor voor klanten, maar ook een spreekbuis voor jongeren met een andere geaardheid. Daarom is deze student Bloem & Design genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Clusius College.

Promotie

Nick Vijn

Deel mijn verhaalNick Vijn

Print mijn poster

Download poster


Interview met Nick

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Nick is een goede, leergierige, creatieve & positieve student die mensen/studenten aan zich weet te binden en ze te enthousiasmeren. Op school heeft Nick diverse acties m.b.t. ondersteuning van homojongeren georganiseerd, maar is even enthousiast als hij parkeerwacht houdt tijdens de open dagen. Nick staat altijd voor iedereen klaar.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ruim anderhalf jaar zet Nick zich in als vrijwilliger (o.a. als webteamcoördinator) bij de COC-onlineplatform Jong&Out die jongeren met dezelfde geaardheid met elkaar in contact brengt. In april 2016 is Nick als vertegenwoordiger van COC Nederland naar Bulgarije afgereisd om op het internationale congres voor kinderrechten namens alle homojongeren van Europa te pleiten voor hun rechten.

Voor school heeft Nick een Gay Straight Alliance (GSA) opgezet. Nick: "Ik vind het belangrijk dat iedere leerling en student zich veilig voelt op school en zichzelf kan zijn. Een GSA zet zich actief in om dat doel te bereiken. Of je nou hetero, bi, homo, lesbisch, transgender, man of vrouw bent, het is belangrijk om te kunnen zijn wie je bent. Om hier aandacht voor te vragen heb ik op school Paarse Vrijdag georganiseerd."

Namens het Rode Kruis coördineert Nick de EHBF spelen en Hero Of Humanity spelen op festivals. Deze spelen moeten het bewustzijn omtrent zelfredzaamheid van burgers vergroten. Nick heeft het project Red@School opgezet. Het doel van dit educatieve project is de leerlingen laten zien dat het Rode Kruis niet alleen noodhulp levert, maar ook sociale hulpverlening.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Nick is verrast en heel trots dat hij de mbo-uitblinker van het Clusius is geworden. Nick: "Met mijn titel als uitblinker hoop ik nog meer jongeren te bereiken. We worden als mens nog te vaak in een hokje gestopt, of krijgen een stempel. Met een goede opleiding en een diploma op zak creëer je zelf een goede basis voor je toekomst."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Op korte termijn wilt Nick een verdere bijdrage leveren aan een sociale en veilige omgeving op school.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Marjon Steenbergen, docent Bloem & Design: "Nick is een echte uitblinker. Het is een excentrieke jongen met goede studieresultaten en een sfeermaker op school en in de klas. Hij komt op voor zijn medemens mede door het opzetten van een GSA op school. Op het gebied van sociale media is Nick een voorloper en een inspiratie voor veel docenten."

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Voor Tuin- en Bloemencentrum Den Heuvel is Nick een waardevolle stagiair die uitstekend zijn werk doet. Adrie Klein Gunnewiek, stagebegeleider van Nick: "Nick is betrokken, positief ingesteld en leergierig. De meerwaarde van Nick voor ons het bedrijf is zijn zelfstandigheid. Hij voelt klanten goed aan en is vriendelijk en hulpvaardig. Hij heeft oog voor zijn werk en is erg enthousiast. De boeketten en bloemstukken die hij maakt zijn top. Daarnaast springt voor ons het etaleren er bij Nick uit. Hij volgt aanwijzingen direct op en door zijn eigen 'touch' er aan toe te voegen maakt hij het mooi af.”

School: Clusius College
Adres:
Drechterwaard 10-A
1824 EX Alkmaar
Telefoon:
072-5147666
E-mail:
Website:
Leerbedrijf: Tuin- en Bloemencentrum Den Heuvel
Nick Vijn - Clusius College Uitblinker 2016
Nick Vijn - Clusius College Uitblinker 2016

Hij is creatief, sociaal, leergierig en weet mensen aan zich te binden en te enthousiasmeren. ​Nick: "Ik vind het belangrijk dat iedere leerling en student zich veilig voelt op school en zichzelf kan zijn. Met mijn titel als uitblinker hoop ik nog meer jongeren te bereiken. We worden als mens nog te vaak in een hokje gestopt, of krijgen een stempel. Met een goede opleiding en een diploma op zak creëer je zelf een goede basis voor je toekomst."

'Eerste kennismaking mbo uitblinkers 2016 in de Efteling'
'Eerste kennismaking mbo uitblinkers 2016 in de Efteling'

Bekijk zijn vlog en volg Nick op zijn weg naar de Landelijke Uitblinkersverkiezing 2016!

Nick Vijn de Bijenkorf the Wunderkammer
Nick Vijn de Bijenkorf the Wunderkammer

Momenteel loopt onze mbo-Uitblinker Nick Vijn voor zijn opleiding Bloem & Design stage bij the Wunderkammer in Amsterdam. Florian Seyd, internationaal bloemkunstenaar en mede eigenaar van the Wunderkammer is het creatieve brein achter de mooie creatie te zien in onderstaande vlog. Samen met 15 medewerkers, waaronder Nick, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beide ingangen van de Bijenkorf in Amsterdam omgetoverd tot een bloemenzee van meer dan 3000 paarsblauwe hortensia’s.

Nick Vijn @Prinsjesdag 2016
Nick Vijn @Prinsjesdag 2016

Nick Vijn is mbo Uitblinker 2016 van het Clusius College. Hij geeft ons een korte impressie van zijn bijdrage aan Prinsjesdag 2016! #DitIsMbo #Uitblinkers2016 #Prinsjesdag

Nick Vijn beste bloemschikker van Nederland!
Nick Vijn beste bloemschikker van Nederland!

Bij het Clusius College waren we al overtuigd van zijn kwaliteiten. Niet voor niets draagt Nick Vijn dit jaar de titel mbo uitblinker 2016.


Tijdens het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2016 voor studenten heeft Nick ook deze jury overtuigd van zijn creativiteit en kundigheid. Samen met Clusius student Nikki de Bast mag Nick zich Winnaar bloemschikken 2016 op mbo + niveau noemen.

Daverend applaus voor Nick
Daverend applaus voor Nick

Op de Clusiusbrede Studiedag heeft Nick de meer dan 700 medewerkers van het Clusius College weten te overtuigen van zijn idealen. Dit ging gepaard met veel gejuich en applaus!

Reacties (14)