Kübra Kasirga
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Kübra Kasirga van Nova College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Kubra

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Kübra Kasirga streeft naar perfectie en wil alles uit haar (Engelstalige) opleiding Junior Accountmanager IVS halen. Dus als een docent van de opleiding vraagt of iemand mee wil denken bij een project van de gemeente, vrijwilligerswerk wil doen voor het IDFA (documentairefestival in Amsterdam) of voor een project naar Berlijn wil afreizen, dan grijpt Kübra die kans met beide handen aan. Haar docent Joost Jong: “Als Kübra een project doet, dan neemt ze direct de projectleiding op zich. Ze kan goed leiding geven, neemt het voortouw, schakelt snel, neemt initiatief en is zeer gemotiveerd, communicatief, flexibel en volwassen. Ze weet wat ze wil en betrekt daar ook haar netwerk bij. Bovendien haalt ze heel hoge cijfers voor zowel theorie als praktijk.”

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De kracht van Kübra is vooral dat zij elke kans die ze krijgt, oppakt. Voor haar proeve van bekwaamheid heeft zij een 9,8 gehaald, een topprestatie! Haar stagebedrijf heeft haar vervolgens ook een baan aangeboden, waar ze in haar vakanties en vrije dagen werkt.
In het najaar is zij met een groepje studenten van verschillende opleidingen naar Berlijn geweest voor de pop-up school van het Nova College, een tijdelijke school waarbij de studenten niet alleen aan hun taalvaardigheid werken, maar waar ook het ondernemerschap centraal staat, omdat ze opdrachten uitvoeren voor bedrijven.
Kübra heeft daar voor een hotel dat in oktober volgend jaar open gaat adviezen gegeven om de website aantrekkelijker te maken en de vindbaarheid te vergroten. De jonge en frisse aanpak van Kübra en de andere Novastudenten werd zeer gewaardeerd. Binnen deze projectgroep nam Kübra direct de leiding over van de meegereisde docent. Zij verdeelde de taken onder haar medestudenten en was de contactpersoon richting haar docent en de opdrachtgever van het hotel. Uiteraard ging de gehele communicatie met het hotel in het Duits. Kübra laat zij zich bij ad hoc of crisissituaties niet voor een gat vangen. Bovendien heeft Kübra met een medestudent bij de nationale wedstrijden van Skills Heroes de 2e prijs gewonnen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Kübra voelt zich vereerd dat zij verkozen is tot Nova Uitblinker 2015 en ze gaat helemaal voor de landelijke titel: “Ik had het niet verwacht. De andere kandidaten waren echt sterk en hadden zulke mooie projecten gedaan. Maar ik vind het onwijs leuk en heb veel zin in de landelijke verkiezing. Dat lijkt me een heel bijzondere ervaring.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Kübra wil eerst naar hbo en daarna misschien wel de universiteit: “Waarschijnlijk iets in de richting van international business. Economie, het buitenland en het ondernemerschap spreken me aan. Maar het zou bijzonder zijn als ik nu al precies weet wat ik zou willen worden. Er valt zoveel te doen en te beleven in de wereld, ik zie wel wat er op mijn pad komt."

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Elise Verschoor, assistent makelaar bij G &O Makelaars en Kübra’s praktijkopleider is zeer enthousiast: “Ze is 17 jaar en toch zeer volwassen. Zij is vooral goed in relatiebeheer. Ze heeft een groot netwerk opgebouwd en haar werkwijze is heel vooruitstrevend. Haar taken waren het bijhouden van de website, organisatie van de Open Huizen Route, mailings en brieven versturen. Kübra’s toewijding, volhardendheid, doorzettingsvermogen en heldere blik waarderen we zeer.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Wij zijn als stagebedrijf bijzonder trots op Kübra. Het verbaast ons niet dat ze is uitgeroepen tot Nova Uitblinker, wij wisten als stagebedrijf al enige tijd dat Kübra een uitblinker is. Kübra is een zelfstandige, positieve en representatieve jonge vrouw die zeer goed overkomt bij ons bedrijf en onze klanten. Hierdoor was zij direct op meerdere gebieden binnen ons bedrijf inzetbaar. Zij is zeer leergierig, ondernemend, flexibel en klantvriendelijk en gaat nieuwe uitdagingen met gemak aan. 'The sky is the limit' dat is op haar lijf geschreven. Wij wensen haar heel veel succes in haar verdere loopbaan en weten zeker dat zij er gaat komen!"

School: Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000Leerbedrijf: G&O Makelaars


Bekijk alle uitblinkers 2015
Reacties (24)

 • Hanad Kiing
  kubra : veel succes!!!
     dinsdag 10 november 2015 14:30
 • Hanad Kiing
  kubra : veel succes!!!
     dinsdag 10 november 2015 14:30
 • Ibrahım
  Ik ha ook stemmen
     dinsdag 13 oktober 2015 7:54
 • ferdi gino
  ik stem op je omdat je hot ben lady!!!!!!!!!!!!
     maandag 12 oktober 2015 15:09
 • Mehmet Türkmenoglu
  Basarilar dilerim insallah kazanirsin
     maandag 12 oktober 2015 9:58
 • C.Piet
  Helemaal top! Veel succes Kubra.
     donderdag 8 oktober 2015 12:27
 • E. Kroon
  Superleuk en veel succes. Ik heb je nominatie gedeeld op mijn tijdlijn en hoop op veel stemmen voor je.
     donderdag 8 oktober 2015 12:00
 • Mehmet Albayrak
  Veel succes kubra
     dinsdag 6 oktober 2015 11:47
 • Bianca van der sluys
  Heel erg terecht dat jij bent uitgekozen als uitblinker!
  Je bent een dame met veel pit en doorzettingsvermogen ,
  Die ook nog eens weet wat ze wil.
  Heel veel succes,
  Jij komt er wel!!!
     maandag 5 oktober 2015 16:20
 • Polly Levens
  Kübra ,

  Ga ervoor !
  Je zult een lichtend voorbeeld zijn voor andere studenten !
  Succes toegewenst !
     dinsdag 8 september 2015 15:36
 • Marjon Dekker
  EEn topper met ambitie, ga zo door!
     dinsdag 1 september 2015 10:41
 • Yvonne Schrama
  Topper; absolute winner wat mij betreft
     maandag 13 juli 2015 22:44
 • Nuray
  Hey lieve vriendin!

  Ik ben trots op je dat je al zoveel bereikt hebt, en elke keer weer een nieuwe risico aanneemt. Ik ken je al heel lang, en eerlijk gezegd is het niet gek dat je uitgekozen bent! Proud of you.
     maandag 13 juli 2015 0:59
 • Ibrahim
  Abla kubra jij gaat winnen 😘😘😘
     zondag 12 juli 2015 19:30
 • Kubra Kasirga
  Bedankt voor alle leuke reacties! Ik waardeer het enorm! Groetjes Kübra
     zondag 5 juli 2015 23:26
 • eylem kasirga
  Kubra... dit allemaal hoe ik het lees verbaast ons helemaal niet!
  Wij zijn trots op jou!! ;)
     zondag 5 juli 2015 23:19
 • Ab Rutgers
  Na zoveel lovende woorden blijft er niets anders over dan op jou te stemmen!
  Bon courage!
     donderdag 2 juli 2015 13:50
 • Dick Schopman
  Fantastisch, zo'n cursist met veel ambitie. Succes bij de verkiezing en veel vreugde in jouw toekomstige opleiding. Ik stem op Kubra!
     donderdag 2 juli 2015 10:33
 • Ron Miedema - Müjde
  Wow, ik ben onder de indruk. Het doet mij goed over jouw inzet en capaciteiten te lezen. Mijn stem heb je. Succes met de verkiezing als uitblinker. Ron Miedema - Müjde (met pensioen)
     woensdag 1 juli 2015 20:19
 • Betty van der Hoeven
  Ik reageer op de oproep van Dirk Ranzijn.
  Een meisje van 17, dat weet wat ze wil, maar in alle bescheidenheid opmerkt dat het bijzonder zou zijn als ze wist wat ze wilde worden en wel ziet wat er op haar pad komt.
  Maar ondertussen elke kans aangrijpt die haar verder brengt.
  Jij komt er wel.
  Heel veel succes
     woensdag 1 juli 2015 16:52
 • Jan Doesburg Smits
  Hi Kübra,
  Ik ben al een tijdje gepensioneerd, maar volg een aantal zaken rond het Nova College nog steeds met belangstelling.
  Een heel gewaagde keuze van de keuzedames en - heren van het Nova College. Maar wat een goede keuze. Nu niets eens een gelikt project in de schijnwerpers, maar alle aandacht voor de studiehouding, de werkopvatting en de sociale opstelling, kortom, de attitude van een jonge studente van het Nova College.
  Mocht je onverhoopt niet worden verkozen tot Uitblinker van het Jaar, troost je dan met de gedachte dat er een mooie toekomst op jou wacht.
  Veel succes bij de verkiezing, maar vooral met je verdere opleidingen.
     woensdag 1 juli 2015 14:53
 • J.D. Nicolai
  Zulke mensen moeten we meer hebben.
     woensdag 1 juli 2015 14:25
 • Dirk Ranzijn
  Dag Kübra,
  Terecht dat je tot uitblinker bent gekozen. Als secretaris van de gepensioneerdenvereniging van het Nova College: Novavita, zal ik je aanbevelen bij al onze leden en hen vragen om voor jou te stemmen.
  Hopelijk met succes!
     woensdag 1 juli 2015 13:27
 • Huib van Wijngaarden
  Kübra: veel succes! Leuk om te zien welke enorme prestatie je hebt neergezet!!
     dinsdag 16 juni 2015 12:12