woensdag 31 januari 2018

Younique games: interactieve nieuwsgames voor mbo-studenten

Studenten op een interactieve manier kennis laten maken met de grote maatschappelijke nieuwsonderwerpen zoals #Metoo, het regeerakkoord en phisingmails? Dat kan met de nieuwsgames van Younique games. De games zijn niet gericht op de specifieke nieuwskennis van de studenten, maar kijkt veel meer naar hun persoonlijke mening en karakter. De voorstelling roept vaak onderlinge discussie op, een belangrijk onderdeel van maatschappelijke betrokkenheid.
 
Kort, simpel en visueel
De nieuwsgames zijn kort, simpel en visueel. Door middel van korte vragen met een aantal antwoordmogelijkheden, worden de studenten uitgedaagd na te denken over belangrijke nieuwsonderwerpen. Ze vormen hun eigen mening en bespreken deze vaak met elkaar. Dit blijkt uit een doelgroeponderzoek onder studenten van Helicon Opleidingen. De games hebben een serieuze insteek, maar richten zich ook op het amuseren van de studenten. Zij moeten het leuk vinden om de game te spelen, wat zorgt voor een dubbele functie van de game.
 
De gratis games, die doorgaans niet langer dan tien minuten tijd in beslag nemen, vind je op de website Youniquegames.nl. De studenten moeten beschikken over een smartphone of laptop om de game te kunnen doen. Uit het doelgroeponderzoek blijkt dat studenten ook graag in tweetallen werken, wat praktisch haalbaar is.

Kijk voor meer informatie op de website van het jonge bedrijf Younique games, ontwikkeld door ambitieuze studenten journalistiek.

Younique games: interactieve nieuwsgames voor mbo-studenten