dinsdag 6 september 2016

Voorzitter MBO Raad Ton Heerts trapt Uitblinkers-campagne nieuwe stijl af

Er kan weer gestemd worden op de MBO Uitblinkers! Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, gaf de aftrap voor het online stemmen dat duurt tot en met 9 november 23:59 uur. Hij deed dit tijdens het jaarlijkse SBB mbo-diner op maandag 5 september. De bij het diner aanwezige minister Bussemaker van OCW nodigde hij expliciet uit de prijsuitreiking bij te wonen tijdens het Uitblinkersgala op 24 november 2016.

Uitblinkersverkiezing
Een uitblinker is een mbo-student die naast inzet voor zijn/haar studie bijzondere prestaties heeft geleverd. De Uitblinkers worden ieder voorjaar gekozen door studenten van de eigen school. Dit jaar doen 42 scholen mee.

De verkiezing start met een persoonlijke campagne waarbij de studenten, met een nieuwe zelfgecreëerde campagne zoveel mogelijk internetstemmen werven van onder meer hun docenten, leerbedrijven en collega-studenten. Het aantal internetstemmen telt voor 50 procent mee in de uiteindelijke beoordeling. De andere 50 procent wordt bepaald door een vakjury. Hier komt een top 10 uit voort die zich op de Dag van het mbo op 24 november opnieuw presenteert aan twee vakjury’s. Op het afsluitende gala wordt de Landelijke Uitblinker bekend gemaakt. Hij of zij is een jaar lang ambassadeur van het mbo en wint een geldbedrag van €2.500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Stemmen
Tijdens de editie van 2015 zijn in totaal ruim 53.000 stemmen uitgebracht. Ruim 10.000 meer dan het jaar daarvoor. Dit jaar hopen de Uitblinkers het record te verbreken. Stemmen op jouw favoriete Uitblinker kan tot 9 november 23:59 uur via www.ditismbo.nl/uitblinkers.

Dag van het mbo
Het Uitblinkersgala is onderdeel van de Dag van het mbo op 24 november 2016, een uniek samenwerkingsverband tussen de MBO Raad, SBB en de MBO Academie. Naast de prijs voor Landelijke Uitblinker MBO worden ook de prijzen uitgereikt voor Verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Overdag komen mbo-onderwijs en bedrijfsleven samen op MBO City.


Voorzitter MBO Raad Ton Heerts trapt Uitblinkers-campagne nieuwe stijl af