zondag 26 augustus 2018

Volg live de nationale opening van het mbo-jaar

Elke eerste keer is bijzonder, zeker als niemand minder dan Zijne Majesteit de Koning de eerste nationale opening van het mbo-jaar gaat verrichten. De opening op maandag 27 augustus bij ROC Tilburg is van 14.00 tot 15.15 uur live te volgen op de website van de MBO Raad.

Centraal in het programma van de opening staat de drievoudige opdracht van het mbo:
  • de arbeidsmarkt (vakkennis)
  • succesvolle participatie in de maatschappij (burgerschap)
  • vervolgonderwijs (leven lang ontwikkelen).

Naast Koning Willem-Alexander spreken onder andere Marjolein de Leeuw van ROC Tilburg, voormalig Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing, duo-voorzitter SBB Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, MBO Raad-voorzitter Ton Heerts en voorzitter college van bestuur ROC Tilburg Fred van der Westerlaken.

De mbo-ambassadeurs hebben een speciale rol tijdens de nationale opening van het mbo-jaar.
Zij vervullen s'ochtends in Tilburg hun eerste échte challenge van de ambassadeursverkiezing. Niemand minder dan Jan Versteegh (bekend van o.a. televisieprogramma Wie is de Mol?) legt uit wat de jury van hen verwacht tijdens deze eerste challenge van Mbo'ers pakken aan. Vervolgens krijgen de mbo-ambassadeurs een paar uur de tijd om de challenge tot een succes te maken!

De voorbereiding op de challenges van Mbo’ers pakken aan verschijnt 27 augustus online op het YouTube-kanaal van Dit is mbo. De finale is, als vanouds, live en vindt plaats op de Dag van het mbo op 19 november. Dan wordt bekend wie zich een jaar lang de Landelijke Ambassadeur mbo 2018 mag noemen.
Volg live de nationale opening van het mbo-jaar