Verkiezingen leven op het mbo

donderdag 2 maart 2017
Op 15 maart krijgen 850.000 jongeren voor het eerst de kans hun stem uit te brengen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ook mbo-scholen vinden het belangrijk dat studenten van zich laten horen. Daarom ondersteunt Dit is MBO de oproep van De Stembus om op iedere mbo-school een stemlokaal in te richten.
De Stembus begon op een zondagavond als een gesprek op Twitter over de vraag hoe je jongeren aan het stemmen krijgt. Ruim een maand later is De Stembus uitgegroeid tot een online community en trekken de initiatiefnemers met bussen langs mbo- en hbo-scholen om studenten te informeren over de verkiezingen. Ook politieke partijen doen mee.

Deze week bezocht De Stembus het ROC TOP in Amsterdam. Daar waren vandaag lijsttrekkers Sylvana Simons (Artikel 1), Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) te gast, samen met tv-presentator Tim Hofman (initiatiefnemer De Stembus). Ze gingen in gesprek met studenten over de Tweede Kamerverkiezingen. Onder andere de NOS deed hiervan verslag.

Veel studenten gaven aan dat zij willen gaan stemmen, maar een deel van hen twijfelt nog op welke partij. Om deze studenten te helpen zijn onder andere de StemWijzer en de Jongeren Kieswijzer ontwikkeld.

Afbeelding Flickr.com, CC-licentie, Patrick RasenbergVerkiezingen leven op het mbo