maandag 8 oktober 2018

VakKing 2018: mbo-vakstudenten strijden om Europese titel

Wie wordt de beste vakman of vakvrouw van Europa? Trots, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: stuk voor stuk eigenschappen die horen bij de beste vakman of vakvrouw van Europa. In de vijfdelige serie VakKing 2018 volgt de NRTO elf mbo-studenten die Nederland in september hebben vertegenwoordigd op de EuroSkills kampioenschappen in Boedapest. De uitzendingen starten vanaf maandag 15 oktober, wekelijks om 22.10 uur bij de NTR op NPO 3.
Resultaten EuroSkills
Daan Weijgertze uit Hagenstein heeft tijdens EuroSkills 2018 een gouden medaille in de wacht gesleept. Tijdens het evenement dat van 26 t/m 28 september plaatsvond in Boedapest, Hongarije werd hij uitgeroepen tot de beste bouwtimmerman van Europa. Hij was al nationaal kampioen door het winnen van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in maart van dit jaar. Hij studeert bij Hoornbeeck College en is werkzaam bij Bouwmensen Rivierengebied/STIBO V.O.F.

Naast deze medaille behaalde Nederland 4 bronzen medailles. Verder ontvingen tien Nederlandse deelnemers een medal of excellence, een medaille die alleen wordt uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.
Meer informatie
Team NL – uitslagen van EuroSkills


VakKing 2018: mbo-vakstudenten strijden om Europese titel