donderdag 1 februari 2018

Skills The Finals, van 15 t/m 17 maart in Overijssel

Skills The Finals wordt dit jaar van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel. In 59 mbo-finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten op het NK vakwedstrijden voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Het grootste beroepen-event van Nederland vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel.

De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo'ers bij Skills Heroes mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales. Zij zijn drie dagen in competitie en voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken kans op deelname aan EuroSkills 2018, dat in september plaatsvindt in Budapest.
 
Driedaags beroepen-event
Skills The Finals is een driedaags beroepen-event, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Bezoekers kunnen zichzelf met doe-activiteiten en challenges binnen diverse vakgebieden uitdagen, in het kader van het beroepskeuzeproces. Tevens is er wedstrijd-, beroepen- en studie-informatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. 
 
Vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving
Met vakwedstrijden kunnen mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving.