#mbostemt: verkiezingen op het mbo

woensdag 15 maart 2017
Honderdduizenden jongeren mogen vandaag voor het eerst stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Veel van hen volgen een mbo-opleiding. Hoe leven de verkiezingen op mbo-scholen?


In Rotterdam kunnen studenten op het Albeda College hun stem uitbrengen. Oud-Kamerlid Tanja Jadnanansing is de voorzitter van het stembureau.De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen bracht zijn stem uit op het ROC Midden Nederland.Ook op het ROC van Amsterdam staat een stembureau.Het is belangrijk dat studenten gaan stemmen, vindt Elspeth Lorimer, docent van ID College Leiden. Daarom organiseerde ze op de ochtend van de verkiezingen een masterclass over het belang van stemmen. Het lokaal zat bomvol.

“Stemmen is belangrijk”, aldus verschillende studenten tijdens de speciale les. “Dan heb je invloed op je toekomst.” In de lessen Loopbaan & Burgerschap is de afgelopen weken extra aandacht besteed aan politiek en verkiezingen. Eerder al kwam het initiatief de Stembus langs bij ROC TOP en gingen drie kandidaat-Kamerleden met studenten in gesprek over de Tweede Kamerverkiezingen.