dinsdag 14 juni 2016

Laatste nieuws Uitblinkersverkiezing: nieuwe puntenverdeling, gala finale MBO City

De aftrap voor de landelijke Uitblinkersverkiezing 2016 vond vrijdag 10 juni plaats in de Efteling. De mbo-studenten die de afgelopen maanden door hun school als Uitblinkers zijn gekozen, kwamen daar voor de eerste keer bij elkaar en kregen onder meer een mediatraining en fotoshoot. Daarnaast hadden zij een speeddate met de eerste vakjury (docent van het jaar 2015, praktijkopleider van het jaar 2015, Landelijke Uitblinker 2015). 


Nieuwe puntenverdeling 
De beoordeling van de vakjury telt dit jaar in de eerste fase van de verkiezing (de bepaling van de top 10) voor 50 procent mee in het puntentotaal van de Uitblinkers. De overige 50 procent wordt bepaald door de online-stemming die vanaf 5 september tot 9 november 23:59 uur open staat op de website van Ditismbo. Vorig jaar bepaalde de internetstemming nog voor 75 procent het puntentotaal waar de landelijke top tien uit voortkomt. In overleg met de scholen is voor de aanpassing naar 50/50 gekozen. 
 
De top tien presenteert zich 24 november tijdens de finaledag aan de tweede vakjury. Hieruit komt de top drie voort. Samen met de winnaar van de wildcard strijdt de top drie om de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016: de derde vakjury bepaalt de winnaar. Deze winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mbo en mag een bedrag van €2.500 besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

In de vakjury's zijn het bedrijfsleven, de studenten/docenten en de MBO Raad vertegenwoordigd. 

Gala finale MBO City
De finale van de landelijke Uitblinkersverkiezing vindt dit jaar plaats op 24 november. Voor deze late datum is (eenmalig) gekozen in overleg met SBB. Tijdens het Uitblinkergala krijgen ook de SBB-prijzen beste leerbedrijf 2016 en beste stagebegeleider 2016 de bühne. Daarnaast is de MBO Raad in overleg met de organisatie van MBO City om te verkennen of het gala dit jaar de finale van MBO City kan worden. 

Meer informatie: 
Verslag van de bijeenkomst in de Efteling


Laatste nieuws Uitblinkersverkiezing: nieuwe puntenverdeling, gala finale MBO City